Annons:

Sök

Annons:

Tvisten och jakten på över 30 miljoner kronor tar ny juridisk vända

31 miljoner kronor anser Hultsfreds kommun att Migrationsverket ska betala för vad gäller ersättning för att kommunen hyrde in skolmoduler i sviterna efter flyktingvågen. Martin Snickars är barn- och utbildningschef i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

Tvisten och jakten på över 30 miljoner kronor tar ny juridisk vända

Det ligger många miljoner i potten i den segdragna juridiska tvisten mellan Hultsfreds kommun och Migrationsverket. Nu går striden vidare till Högsta förvaltningsdomstolen. 
– Det handlar om 31 miljoner kronor för totalt 78 ärenden, säger barn- och utbildningschefen Martin Snickars. 

Annons:

Migrationsverket har från start varit tydliga med att de inte tänker betala tillbaka några pengar till Hultsfreds kommun för modulhyran som gjorde att de klarade behovet av lokaler för skola och förskola under flyktingkrisen. 

Hultsfreds kommun överklagade Migrationsverkets nej till Förvaltningsrätten och fick rätt. Det ledde i sin tur till att Migrationsverket överklagade till Kammarrätten, som gick på kommunens linje. 
Migrationsverket har nu sett till att det blir ytterligare en juridisk vända genom att överklaga till Högsta förvaltningsdomstolen. 

Det är mycket pengar som står på spel i denna tvist där de två parterna strider för sin sak. 

– Det finns ett föreläggande till Hultsfreds kommun så Högsta förvaltningsdomstolen har meddelat prövningstillstånd. De är inne och granskar och tittar på frågan angående skolmodulerna. Kommunen ska innan den 26 november yttra sig till Högsta förvaltningsdomstolen, säger Martin Snickars, barn- och utbildningschef i Hultsfreds kommun. 

31 miljoner kronor i potten

Det handlar om ärenden som har överklagats till Förvaltningsrätten, Kammarrätten och avslutningsvis Högsta förvaltningsdomstolen.

– Det handlar om totalt 31 miljoner kronor för alla dessa 78 ärenden. En del ärenden har passerat Förvaltningsrätten upp till Kammarrätten och andra ärenden är i Förvaltningsrätten. Vi vet inte hur det kommer sluta men det ska prövas i Högsta förvaltningsdomstolen. Vi på kommunen kommer lämna in ett yttrande utifrån föreläggandet, säger Snickars.

Hur ser du på möjligheten att få rätt och vinna striden?

– Jag har inga synpunkter eller åsikter kring det utan vi får se vad domstolen kommer fram till. Det är intressant att se vad de kommer pröva för något.  

När kan ett besked från Högsta förvaltningsdomstolen komma?

– Ingen aning. Processen har pågått i flera år så vi vet inte hur lång tid det tar. Det händer något nytt när de tittar på det.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: