Annons:

Sök

Annons:

Efterfrågad cykelväg kan bli verklighet i kommunen:

Trafikverket tittar på möjligheten att bygga en cykelväg mellan Målilla och Kejsarkullen. Foto: MostPhotos

Efterfrågad cykelväg kan bli verklighet i kommunen: "Tagit till sig av kritiken"

En cykelväg mellan Målilla och Hultsfred efterfrågas. Nu ser det ut att bli verklighet eftersom Trafikverket har satt hjulen i rullning. 
– De har tagit till sig av kritiken med att det inte fanns med någon dedikerad cykelväg från Målilla till Kejsarkullen, säger kommunalrådet Lars Rosander. 

Annons:

Kritiska röster har höjts mot att det inte blir någon gång- och cykelväg mellan Målilla och Hultsfred. 

Nu ser det ut som att det kan bli realitet. Kommunalrådet Lars Rosander (C) och oppositionsrådet Tomas Söreling (S) informerade på onsdagens pressträff efter kommunstyrelsens arbetsutskott om att Trafikverket håller på att titta på en åtgärdsvalsstudie för en cykelväg mellan Målilla och Kejsarkullen. 

– Meningen var att man skulle cykla på de befintliga grusvägarna för att sedan ta den gamla cykelvägen sista biten in till Hultsfred, säger Lars Rosander och fortsätter: 

– Nu har Trafikverket tagit till sig av kritiken med att det inte fanns med någon dedikerad cykelväg från Målilla till Kejsarkullen. Trafikverket håller på och tittar på det. De gör en plan för att se om man kan få med det delvis inom projektet som pågår med 2+1-vägen mellan Målilla och Hultsfred. 

"Tittar på var sträckningen ska gå"

Det är en glädjande nyhet som Tomas Söreling (S) kommenterar på följande sätt.

– Jag tror att det är mycket tack vare att vi har legat på från kommunens håll i olika sammanhang. Det är bra att man har tagit till sig av kritiken och ser över möjligheten att få in det i det nuvarande projektet, säger Tomas Söreling.

Hur ser ni på den kritik som har väckts från invånare i Ödhult som har efterfrågat denna cykelväg?

– Det är många personer som har haft synpunkter. Trafikverket har tidigare sagt att man kan cykla på grusvägarna men det är inte så optimalt. Nu tittar man på var sträckningen ska gå och frågan är om man kan börja i samband med det pågående projektet Målilla-Hultsfred. Vi fick bara till oss att man nu har inlett ett arbete för att titta över var man kan bygga en cykelväg. När och hur vet vi inte i dagsläget. Det positiva är att man jobbar med den. Det har man inte gjort tidigare, säger Rosander. 

Tomas Söreling igen: 

– Det är ett klart mycket bättre besked än tidigare, då sa de att det kunde dröja hur länge som helst. Nu finns det större chans till att det blir genomfört tidigare, säger Söreling. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: