Annons:

Sök

Annons:

Här är bonusen som ledningen kan föra med sig

Det kan bli en gång- och cykelväg mellan Hultsfred och Silverdalen om ÖSK hittar en bra ekonomisk lösning. Foto: Pixabay

Här är bonusen som ledningen kan föra med sig

Den kommande överföringsledningen kommer inte bara bli en reserv för vattenförsörjningen i norra delen av Hultsfreds kommun. Ledningen kan också ge en oväntad bonus, en gång- och cykelväg mellan Hultsfred och Silverdalen.

Annons:

Östra Smålands kommunalteknikförbund (ÖSK) fick i våras i uppdrag att upprätta en kontakt med Trafikverket gällande gång- och cykelväg mellan Hultsfred och Silverdalen efter Socialdemokraternas motion.

Trafikverket har svarat på skrivelsen och gett förslag på olika lösningar.   

Det finns flera alternativ för hur en eventuell gång- och cykelväg mellan Hultsfred och Silverdalen kan komma att utformas men ingenting är i dagsläget klart. 

– Att lägga en gång- och cykelväg längs väg 129 är en åtgärd som måste prioriteras i den regionala transportplanen och i dag finns inte sträckan omnämnd. Det är därför den är vare sig planerad eller finansierad, säger kommunalrådet Lars Rosander (C) när han läser en bit av Trafikverkets yttrande. 

Kommunalrådet ger sin syn på Trafikverkets svar.  

– Det blev svaret som vi förväntade oss och det är en plan som tar flera år, säger Rosander. 

"Finns ett tryck i frågan"

Det finns ett annat alternativ som Hultsfreds kommun väljer att titta närmare på, att anlägga en gång- och cykelväg i samband med den kommande överföringsledningen mellan orternas vattenverk. Det är en satsning som måste finansieras av kommunala pengar

– Det ska bli en reservledning av dricksvatten mellan orterna. ÖSK har fått i uppdrag att titta på en lösning och återkomma med ett kostnadsförslag som vi får ta ställning till om det är ekonomiskt försvarbart att bygga en gång- och cykelväg samtidigt, säger Rosander. 

Det var Socialdemokraterna som författade motionen tidigare i år. 

– Det finns ett tryck i frågan och en önskan om att skapa denna möjlighet. Det blir spännande att se vad ÖSK kommer fram till. Det finns en del som vill cykelpendla mellan orterna, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S). 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: