Men det finns nog ändå anledning att tro att det var en större utmaning för Clara Henry att prova på vardagen som bonde. Med alla de sysslor som finns på en mjölkgård.
– Det är den mörkaste och kallaste perioden just nu, så du kommer ställas inför en hel del utmaningar, sa hennes handledare 22-åriga Erika Henriksson, djurskötare på Bäckeby gård, strax utanför Målilla.
Flyttade in i lägenheten i Stockholm
Filip Axelsson, på familjegården Axelssons i Aby, fick å sin sida ta över nycklarna till Clara Henrys lägenhet i Stockholm – och gå in i rollen som influenser.
– Det var ett annorlunda projekt, man är ju inte van vid att ha en massa kameror omkring sig, säger han och skrattar.
Bakom projektet står LRF i samarbete med LRF Ungdomen, som tagit hjälp av de två kändisarna Clara Henry och kocken Siri Barie, för att få så stor spridning på budskapet som möjligt.
– Syftet är att lyfta den svenska livsmedelsproduktionen med temat hållbarhet. Vi kände att vi ville göra något roligt av det, lyfta det på ett lättsamt sätt samtidigt som budskapet är viktigt. Med filmen hoppades vi nå ut till en större målgrupp, inte bara lantbrukare.
Nått över 100 000 personer
Och nog har det fått spridning alltid. Filmen har legat på Youtube i en dag och redan har den setts av 106 490 personer.
Hur kommer det sig att projektet genomfördes hos Axelssons i Aby?
– De tyckte det var en lämplig plats eftersom vi har ett lantbruk och jag är själv engagerad i LRF Ungdomens riksstyrelse.
Vad säger du om din skådespelardebut?
– Jag kände mest att det var en rolig grej att få bidra till att sprida kunskap kring vår svenska livsmedelsproduktion. Vi behöver nå ut till fler med att vi producerar i världsklass här i Sverige. Vi har fina odlingar och duktiga lantbrukare i hela landet, från norr till söder.
Två avsnitt till i serien
Det är ytterligare två avsnitt i serien, visas den 7 och 13 februari. Andra är typ som tv-programmet ”Bäst i test” med Erika Henriksson och Clara Henry som tävlande och Filip Axelsson i rollen som David Sundin.
I sista avsnittet lever Clara Henry på potatis i 24 timmar. Där kommer kocken Siri Barie in i bilden och lagar både frukost, lunch och trerätters middag, med potatis som huvudingrediens, i matstudion hos Axelssons i Aby.
– Då är jag potatisexpert och får gå in i min äkta roll, säger Filip Axelsson.