Annons:

Sök

Annons:

  • Potatisbonde bytte liv med kändis – nu sprids filmen bland hundra tusentals personer

    LRF och LRF Ungdomen tog hjälp av kocken Siri Barie och influenser Clara Henry för att få så stor spridning på budskapet som möjligt. Här lagar Siri mat i matstudion hos Axelssons i Aby. Foto: Privat

  • Potatisbonde bytte liv med kändis – nu sprids filmen bland hundra tusentals personer

    Erika Henriksson, Clara Henry och Filip Axelsson ihop med filmteamet vid inspelningen av LRF:s nya kampanj för att lyfta den svenska livsmedelsproduktionen. Foto: Privat

  • Potatisbonde bytte liv med kändis – nu sprids filmen bland hundra tusentals personer

    Kocken Siri Barie serverar Clara Henry, Erika Henriksson och Filip Axelsson under inspelningen av tredje avsnittet där Clara lever på potatis i 24 timmar. Foto: Privat

Potatisbonde bytte liv med kändis – nu sprids filmen bland hundra tusentals personer

Författaren, komikern och influencern Clara Henry har bytt liv med lantbrukaren Filip Axelsson från Stora Aby för en dag. Allt i syfte att lyfta den svenska livsmedelsproduktionen.
Redan efter en dag hade avsnittet setts av över 106 000 personer på Youtube.
– Influenser är kanske inte riktigt min grej, inte Stockholm heller, säger Filip om den stora utmaningen.

Annons:

Men det finns nog ändå anledning att tro att det var en större utmaning för Clara Henry att prova på vardagen som bonde. Med alla de sysslor som finns på en mjölkgård.

– Det är den mörkaste och kallaste perioden just nu, så du kommer ställas inför en hel del utmaningar, sa hennes handledare 22-åriga Erika Henriksson, djurskötare på Bäckeby gård, strax utanför Målilla.

Flyttade in i lägenheten i Stockholm

Filip Axelsson, på familjegården Axelssons i Aby, fick å sin sida ta över nycklarna till Clara Henrys lägenhet i Stockholm – och gå in i rollen som influenser.

– Det var ett annorlunda projekt, man är ju inte van vid att ha en massa kameror omkring sig, säger han och skrattar.

Bakom projektet står LRF i samarbete med LRF Ungdomen, som tagit hjälp av de två kändisarna Clara Henry och kocken Siri Barie, för att få så stor spridning på budskapet som möjligt.

– Syftet är att lyfta den svenska livsmedelsproduktionen med temat hållbarhet. Vi kände att vi ville göra något roligt av det, lyfta det på ett lättsamt sätt samtidigt som budskapet är viktigt. Med filmen hoppades vi nå ut till en större målgrupp, inte bara lantbrukare.

Nått över 100 000 personer

Och nog har det fått spridning alltid. Filmen har legat på Youtube i en dag och redan har den setts av 106 490 personer.

Hur kommer det sig att projektet genomfördes hos Axelssons i Aby?

– De tyckte det var en lämplig plats eftersom vi har ett lantbruk och jag är själv engagerad i LRF Ungdomens riksstyrelse. 

Vad säger du om din skådespelardebut?

– Jag kände mest att det var en rolig grej att få bidra till att sprida kunskap kring vår svenska livsmedelsproduktion. Vi behöver nå ut till fler med att vi producerar i världsklass här i Sverige. Vi har fina odlingar och duktiga lantbrukare i hela landet, från norr till söder. 

Två avsnitt till i serien

Det är ytterligare två avsnitt i serien, visas den 7 och 13 februari. Andra är typ som tv-programmet ”Bäst i test” med Erika Henriksson och Clara Henry som tävlande och Filip Axelsson i rollen som David Sundin.

I sista avsnittet lever Clara Henry på potatis i 24 timmar. Där kommer kocken Siri Barie in i bilden och lagar både frukost, lunch och trerätters middag, med potatis som huvudingrediens, i matstudion hos Axelssons i Aby.

– Då är jag potatisexpert och får gå in i min äkta roll, säger Filip Axelsson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: