Annons:

Sök

Annons:

YTTERLIGARE EN BYGGNAD I STÅLHAGEN KAN RIVAS

Nu kan ytterligare en byggnad i Stålhagen komma att rivas. Foto: Arkivbild

YTTERLIGARE EN BYGGNAD I STÅLHAGEN KAN RIVAS

Byggnaden där Stålhagens förskola huserar i dag kan bli föremål för rivning när förskolebarnen och personalen har flyttat till nya Växthuset. 
– Det kan bli aktuellt med en rivning av fastigheten, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Annons:

Hultsfreds kommun presenterade på fredagen bokslutet för 2021, ett överskott på hela 49,5 miljoner kronor. Faktum är att överskottet kunde ha varit mycket större om inte politikerna tagit tillfället i akt att ta stora kostnader för framtiden. 

– Vi hade först ett resultat på 85,6 miljoner. Vi har därefter gjort nedskrivningar med 8,5 miljoner, men vi har framför allt tagit en kostnad för återställning av förskolan i Stålhagen som ska flytta till nya Växthuset. Uppskattningen av att återställa lokalerna till ursprungligt skick är 27,6 miljoner kronor, säger ekonomichefen Henric Svensson och fortsätter: 

– Det är inte sagt att kostnaden kommer bli 27,6 miljoner för förskolan med tanke på att det beror på vad kommunen vill göra med fastigheten. 

"Inte troligt att den ska vara kvar"

Enligt ett hyresavtal mellan Hultsfreds kommun och Hultsfreds Bostäder från 1979 står det att lokalerna ska återställas till lägenheter när förskolan flyttar ut.

Kommunalrådet Lars Rosander (C) och Hultsfreds Bostäders ordförande Åke Nilsson (KD) öppnar för möjligheten att jämna byggnaden i Stålhagen med marken. 

– Ser man på hur det ser ut totalt sett med lägenheter, inte minst i Stålhagen där det finns väldigt mycket, så är det inte så troligt att byggnaden ska vara kvar. Det är slitet invändigt och byggnaden är i dåligt skick. Allt går att fixa men det skulle bli för dyrt. Det är en diskussion som vi i bolaget får föra med ägaren (kommunen). Det är just nu ett 40-tal lediga lägenheter i Stålhagen, säger Åke Nilsson.

Om det skulle komma en ny flyktingvåg till Hultsfreds kommun är det Stålhagen som står i fokus. 

– Om vi skulle få frågan så är vi beredda och ser möjligheter. Det är Stålhagen som vi kommer använda. Det förs samtal med andra verksamheter i kommunen som kan bli berörda, inte minst skolan. Bastugatan i Virserum är inget alternativ, säger Åke Nilsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: