Annons:

Sök

Annons:

Nu lämnar han Lindblomskolan efter sex år som rektor – nytt jobb väntar

Fredrik Laapotti slutar som rektor på Lindblomskolan i Hultsfred efter sex år och byter bransch. Foto: Privat

Nu lämnar han Lindblomskolan efter sex år som rektor – nytt jobb väntar

Värmlänningen Fredrik Laapotti lämnar under våren sitt rektorsuppdrag på Lindblomskolan i Hultsfred för nya utmaningar. 
– Jag ska satsa mer tid på en affärsidé som inte går att kombinera med rektorsjobb, säger Fredrik Laapotti. 

Annons:

Onsdag vecka 14 blir Fredrik Laapottis sista arbetsdag som rektor på Lindblomskolan i Hultsfred. Han har under läsåret varit föräldraledig på deltid och har sedan ett par månader tillbaka delat på en del uppgifter tillsammans med biträdande rektorn Malin Carlsson. 

Förklaringen till att Fredrik Laapotti lämnar Lindblomskolan efter sex år har med skogen att göra. 

– Den affärsidé som jag har går framåt och tar mer och mer tid. Jag behöver prioritera så jag tar chansen att satsa på företagsidén, säger Fredrik Laapotti. 

Företaget Skogsnejds affärsidé är att erbjuda ett enkelt sätt att äga skog. 

– För ett par år sedan pratade jag och min fru om att köpa skog, men det visade sig vara riktigt svårt. Jag har inte kunnat släppa tanken på att köpa skog och att det är en bra sparform så jag har tänkt vidare och kommit på att man kan göra en digital tjänst där man kan köpa in sig i mindre bitar skog. Det är en digital plattform som jag håller på att utveckla tillsammans med två kollegor som är baserade i Jönköping. Jag var tjänstledig tio procent i höstas för att utveckla idén, säger Laapotti.

"Jag tror verkligen på idén"

Han ska lägga ännu mer fokus och energi på affärsidén som inte går att kombinera med rektorsjobb på heltid. 

– Det kräver mycket att vara chef och när jag sitter i medarbetarsamtal så vill jag ha alla mina tankar på jobbet. Det kan jag inte ha om jag håller på att starta ett företag som tar mer och mer tid. Det handlar också om att vara trovärdig mot investerare när de frågar mig hur mycket jag tror på idén. Har jag ett heltidsjobb som rektor har jag inte riktigt tagit steget. Det är viktigt att jag tar steget och jag tror verkligen på idén, säger han och fortsätter:

– Det är en digital tjänst så det kommer troligtvis ta ett par år innan vi kan börja plocka ut lön. Jag kommer behöva jobba, men jag kan inte jobba som rektor och chef.

"Behövde göra ett val"

Han har trivts väldigt bra under de sex åren på Lindblomskolan och hyllar såväl vårdnadshavare, kollegor som förvaltning. 

– Jag tycker att vi har fantastiska vårdnadshavare som engagerar sig. Jag har upplevt trevligt bemötande och stor respekt från föräldrar som är schyssta mot våra lärare och vi försöker vara så bra vi kan mot deras barn. Det är också väldigt bra kollegor och förvaltning som jag trivs i. I det här läget behövde jag göra ett val. 

Hur känns det att lämna en arbetsplats som du gillar så pass mycket?

– Jättetråkigt. Jag flyttade från Karlstad för det här jobbet. Jag och min fru hamnade i Vimmerby när vi letade hus och vi har ingen koppling till Vimmerby eller Hultsfred. 

Jessica Andersson Landholm och Mathilda Kahn fortsätter som rektorer på Lindblomskolan och Malin Carlsson är biträdande rektor under Laapottis föräldraledighet och fortsätter i den rollen terminen ut.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: