Annons:

Sök

Annons:

Hultsfredselev vann lästävling i Dubai i stark konkurrens

Mahmoud Bilal Hamad från Lindblomskolan i Hultsfred vann stor lästävling i Dubai. Foto: Privat

Hultsfredselev vann lästävling i Dubai i stark konkurrens

Mahmoud Bilal Hamad från Lindblomskolan i Hultsfred har vunnit en internationell lästävling i Dubai. Mahmoud vann kategorin för elever boende i icke arabisktalande länder i stark konkurrens med över 13 miljoner studenter från 49 nationer.

Annons:

Tävlingen anordnades den 13 november men redan i somras började Mahmouds resa mot finalen i Dubai. I slutet av juni vann Hultsfredseleven den svenska deltävlingen och blev klar som representant för Sverige i finalen.

Tävlingen ”Arab Reading Challenge” är internationell med elever från många länder och av de som studerar i icke-arabisktalande länder gjorde alltså Mahmoud bästa insatsen.

"Hårt arbete ligger bakom vinsten"

När Mahmoud gav sig in i tävlingen gick han i lågstadiet men sedan höstterminen går han i årskurs 4 på Lindblomskolan i Hultsfred. Fredrik Laapotti, en av rektorerna på Lindblomskolan, känner stolthet över vad Mahmoud åstadkommit.

– Vi önskar Mahmoud och familjen stort grattis. Vi vet att det är hårt arbete och flit som ligger bakom vinsten, inte bara på skoltiden utan även på fritiden. Mahmoud är en god förebild för oss alla och nu ligger ansvaret hos oss att utmana Mahmoud och andra elever för att nå sin fulla potential, säger Fredrik Laapotti.

Tävlingen har som syfte att lyfta läsning och det arabiska språket som modersmål och priserna delades ut av Mohammed bin Rashid Al Maktoum, premiärminister i Förenade Arabemiraten.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: