Annons:

Sök

Annons:

Han får Lions ungdomsledarstipendium –

Roine Karlsson tilldelas Lions ungdomsledarstipendium på Valborgsmässoafton, för sitt arbete i VSGF:s hockey. På fredagen bar han dock Brynäströja, som han fick av kollegorna när han avtackades på jobbet. Foto: Privat

Han får Lions ungdomsledarstipendium – "Synd att jag får det"

Han var bara 17 år när han tog sig an sitt första hockeylag. Fortfarande är Roine Karlsson aktiv tränare i VSGF och uppmuntras nu med Lions ungdomsledarstipendium.
– Det är synd att jag får priset, säger han.

Annons:

Den meningen tål att förklaras. Roine Karlsson har fått samma pris av Lions en gång tidigare. Då hade han varit aktiv inom hockeyn i 20-talet år, nu i 47 visar det sig när han räknar efter.

– Det jag menar är att jag tycker det är synd att jag får det en andra gång, att problemet är detsamma hos VSGF som i hela Sverige – att hitta tränare och ledare till all barn- och ungdomsidrott. Det är svårt att få folk att hjälpa till, så är det i hela föreningssverige, säger Roine Karlsson.

Glad och tacksam

Men, för den skull är han inte desto mindre glad och tacksam över ungdomsledarstipendiet som Lions delar ut i samband med Valborgsmässofirandet på Strömsholmen.

– Det är kul att Lions uppmärksammar de som gör något för samhället, så stor cred till dem som har det här priset. Priset tänker jag tillägna alla inom VSGF:s hockey, vi är ett gäng som gör jättemycket jobb.

Lång historia

Roine Karlsson var som sagt bara 17 år när han tog sig an sitt första lag, med spelare som var tolv.

– Sedan har jag bara haft ett kort avbrott för lumpen och när jag tränade juniorer i IKO. Parallellt har jag även tränat TV-pucken Småland, två kullar sammanlagt åtta år, säger Roine Karlsson som dagen till ära är klädd i Brynäströja. Den har han just fått av sina kollegor på Hydro i Vetlanda, där han avtackats efter 19 år. Nu väntar ett liv som pensionär.

Vad är det som driver dig?

– Jag tycker det är kul och viktigt för samhället. Jag har alltid gillat att vara med ungdomar. Numera kommer de som är i 60-årsåldern till ishallen med barn och barnbarn och säger att ”du lärde mig att åka skridskor”. Det vore synd att inte ha någon verksamhet när vi har hall och is och jag vet att intresset finns att få spela hockey bland ungdomarna.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: