Annons:

Sök

Annons:

Efter oroligheterna: nu ska personalen jobba ännu fler kvällar och nätter

Barn- och ungdomsstödjarna kommer vara ute och röra sig bland ungdomarna fler kvällar än tidigare och även längre in på natten. "Ett beslut som tagits efter senaste tidens oroligheter med klotter, skadegörelse och bränder", säger sektionschef Robert Andersson. Foto: Arkivbild

Efter oroligheterna: nu ska personalen jobba ännu fler kvällar och nätter

Den senaste tidens oroligheter i Hultsfred, med omkullvälta gravstenar, misstänkta anlagda bränder och mycket skadegörelse får kommunen att utöka tiden som vuxna rör sig ute på stan.
– Vi kan kalla det nattförebyggande, som börjar redan nu till Kristi Himmelsfärds, säger Robert Andersson, sektionschef för arbete och integration.

Annons:

Redan idag är barn- och ungdomsstödjarna ute ganska mycket och rör sig på kommunens olika orter om framför allt kvällarna. Men nu skruvar man åt det ytterligare. Nyligen togs ett beslut att utöka tiden vuxna befinner sig ute på gatorna.

– Vi har sagt, att eftersom det verkar vara så att det händer saker lite senare så forcerar vi våra tider plus att vi dessutom ska vara ute lite mer, säger Robert Andersson.

Vad betyder det rent konkret?

– Vi ska köra lite nattförebyggande, kan man kalla det. Så vi förskjuter våra tider lite, så vi ibland är ute lite längre in på nätterna. Dessutom utökar vi antalet pass, så vi är ute lite fler kvällar och nätter fram till sommaren. Vi är förstås ute sedan också, men utökningen blir fram till dess.

Förebyggande arbete

Det som ligger till grund för det här beslutet är enligt Robert Andersson senaste tidens oroligheter och de incidenter som hänt i Hultsfred med välta gravstenar, skadegörelse och bränder, som misstänks vara anlagda.

– Så vi tänker att det är bra att vi är ute och syns och möter ungdomarna, det är ju en förebyggande åtgärd också. Ser vi ungdomar som är ute kvällar och nätter söker vi kontakt med dem för att se lite vad de gör, så det inte är negativa företeelser.

Ett antal extra kvällar och nätter 

Det är ett antal extra kvällar och nätter inbokade fram till sommaren. De här extra åtgärderna inleds redan nu till Kristi himmelsfärds och skolavslutningen är ett annat sådant här tillfälle.

– Det här görs med gemensamma krafter från socialtjänsten, det vi kallar förebyggande socialtjänst, säger Robert Andersson.

Vad är din kommentar till att den här satsningen behövs?

– Jag tänker att det här kanske är en coronaeffekt, att ungdomar vill vara ute och röra på sig mer, nu när man faktiskt får det. Att det blir varmare bidrar också till mer aktivitet på samhället och vi vill ju uppmuntra till att vara ute, det är ju något positivt i det.

– Sedan vill ju vi förstås att ungdomarna ska ägna sig åt bra, positiva aktiviteter och inte skadegörelse och annat. Sedan ska man vara försiktig med att dra alla ungdomar över en kam, de allra flesta sköter sig och gör bra saker. Sedan finns det alltid en liten klick som inte gör bra grejer.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: