Annons:

Sök

Annons:

Så ser tidsplanen ut för ny bassäng i Hagadal:

Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott fick en avrapportering vad gäller arbetet med ny bassäng i Hagadal. Foto: Ossian Mathiasson

Så ser tidsplanen ut för ny bassäng i Hagadal: "Ett steg närmare nu"

Hagadal i Hultsfred ska förses med ytterligare en bassäng som lär placeras mellan fotbollstältet och den lilla bassängen i anslutning till simhallen. 
– Det var en avrapportering när det gäller hur långt man har kommit med frågan kring ny bassäng i Hagada, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Annons:

Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott fick på tisdagens sammanträde en rapport om ny bassäng i Hagadal från kultur- och fritidschefen Tommy Svensson Pöder, fastighetsingenjören Nicklas Holmquist och anläggningschefen Tommy Karlsson. 

Satsningen på en ny bassäng finns med i investeringsbudgeten för de kommande åren. 

– Vi fick en avrapportering med hur en ny bassäng skulle kunna se ut med ritningar och kostnad. Det finns i det här skedet inga handlingar utan det får återkomma efter sommaren. Vi såg bara en skiss på skärmen så vi har inte fått några handlingar, säger kommunalrådet Lars Rosander. 

45 miljoner avsatta

Enligt de planer man nu presenterar rör det sig om en höj- och sänkbar tillgänglighetsbassäng på 14 gånger sju meter. 

– Det är i rehabiliteringssyfte och man ska kunna ta emot grupper som är i behov av träning på olika sätt. Det finns samtidigt möjlighet att bedriva vanlig verksamhet i bassängen men tanken är att det ska bli en tillgänglighetsbassäng, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S). 

Vår tidning har tidigare berättat om att tilltänkt placering för bassängen är mellan fotbollstältet och den mindre bassängen i anslutning till simhallen. 

– Det är det som är aktuellt som placering, säger Lars Rosander. 

Tanken är att bassängen ska vara klar 2024 om allt går som planerat. 

– Vi har i dag totalt 45 miljoner kronor avsatta. Det kommer inte räcka men vi får se vad som händer när vi kommer i ett skarpare läge. Det blir anbudsförfarande framöver så vi ser verkligen fram emot att det blir verklighet snart. Det känns som att vi är ett steg närmare nu, säger Tomas Söreling. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: