Annons:

Sök

Annons:

Hagadals underhållsbehov för tio år framåt blir utredning

Hultsfreds kommun tillsätter en utredning för att ta reda på långsiktiga underhållsbehov i Hagadals stora anläggning. Foto: Ossian Mathiasson

Hagadals underhållsbehov för tio år framåt blir utredning

Hagadals sim- och sporthall har stora och kostsamma underhållsbehov. En ny utredning ska fastställa behoven för de närmaste tio åren.
– Man ska lägga fram en plan på flera års sikt. Vad är nödvändigt att göra, frågar sig kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Hagadalsanläggningen i Hultsfred byggdes i mitten av 1970-talet och har underhållits genom årens lopp. 

– Anläggningen bedöms vara i bra skick på det stora hela trots att den är från 1976. Det är klart att det slits mycket, bassänger i simhallsmiljö är ofta utsatta för extra påfrestning, säger Lars Rosander. 

På kommunstyrelsens arbetsutskotts senaste sammanträde fick Hultsfreds Bostäder i samverkan med kultur- och fritidsförvaltningen uppdraget att utreda och fastställa alla underhållsbehov som föreligger den stora idrottsanläggningen för de närmaste tio åren. 

– Det finns en översikt över vad som behöver göras. Frågan är vad som behöver göras de kommande tio åren, det kan handla om att sätta dit silikon vid fönsterlister eller bygga om elen och ventilationen. Det är en konsult som har varit och tittat på det i stora drag. Nu ska man gå in i detalj och lägga fram en plan på flera års sikt, säger Lars Rosander.

Solceller på Hagadals tak diskuteras

Fördjupade undersökningar behöver utföras på flera punkter innan kostnadsberäkningar kan göras.  

Utredningen ska också redovisa separata åtgärder som är lämpliga att utföra för att till exempel spara energi. Solceller är en energibesparande åtgärd som finns med i tankegångarna.  

– Vi tittade på möjligheten med solceller för några år sedan och kom då fram till att Hagadal är bäst lämpat för att få ekonomi i det. Sedan dess har tekniken utvecklats och blivit effektivare samtidigt som priserna sjunkit. Det finns all anledning att titta på det en gång till. Det går åt mycket energi till att värma upp vattnet i bassängerna och i så fall behöver taket göras om, säger Rosander. 

I oktober berättade Dagens Hultsfred att det kan bli ytterligare en bassäng i Hagadal i Hultsfred och då är tanken att den ska byggas ovan jord. 

– Utredningen går parallellt med utredningen om underhållsbehoven och lever sitt eget liv. Vi hade en sittning med Tommy Svensson Pöder (kommunens kultur- och fritidschef) i veckan för att få veta mer, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S). 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: