Annons:

Sök
  • Inte nöjda med åtgärden –

    Ortsborna tycker inte farthindret i form av ett actibump fungerar som det är tänkt. Trafikanterna tycks nonchalera luckorna. "Dessutom dundrar det så mycket att det inte är klokt när luckorna faller ner vid hastighetsöverträdelser", säger Katrin Geffe. Foto: Lotta Madestam

  • Inte nöjda med åtgärden –

    "Dessutom togs refugen bort och ny asfalt är lagd, så det är som autobahn genom Järnforsen. Det är väldigt oroande med så höga hastigheter som det är", säger Katrin Geffe. Foto: Privat

  • Inte nöjda med åtgärden –

    När det omfattande beläggningsarbetet genom samhället var färdigställt försågs Järnforsen med ett nytt farthinder i form av ett actibump. Foto: Lotta Madestam

Inte nöjda med åtgärden – "Trafikanterna struntar i luckorna"

Åtgärden för att sänka hastigheten genom Järnforsen, med så kallade actibump, faller inte ortsborna i smaken.
– Vi tycker inte luckorna fungerar som tänkt, trafikanterna verkar strunta i dem och så dundrar det jättemycket när luckorna faller ner så vi grannar störs.

Annons:

Det säger Katrin Geffe, som inte alls är nöjd med utfallet av Trafikverkets satsning i syfte att sänka hastigheten på riksväg 47.

– Jag har pratat med flera grannar utmed vägen, alla är överens om att det inte blev den effekt vi hoppats. Det har inte hjälpt mycket, utan trafikanterna kör fortfarande väldigt fort.

”Onödig åtgärd”

Man sträcker sig så långt att man till och med tycker Trafikverkets, som man förstår det, kostsamma åtgärd är onödig.

– Ingen trafikant verkar bry sig. De kör ändå hur fort som helst. Min man har provat och han sa att det inte känns särskilt mycket när man kör för fort. Vi ser och hör att luckorna faller ner, men blir osäkra på om de verkligen fungerar som det är tänkt. Någon påverkan på hastigheten har de i alla fall inte som vi upplever det.

Grannarna störs av smällen

Däremot störs närmaste grannarna, till de två actibump som är på vägen, av den smäll som blir när hastigheten överträds, när luckan faller ner och personbilar och i synnerhet lastbilar kör över hålet i gatan.

– När luckorna faller ner dundrar det så mycket att det inte är klokt. Särskilt när det är stora lastbilar med tomma containrar, säger Katrin Geffe som tycker det hade varit bättre med fartkameror.

– Dessutom togs refugen bort och ny asfalt är lagd, så det är som autobahn genom Järnforsen. Det är väldigt oroande med så höga hastigheter som det är.

Trafikverket har tidigare förklarat att det var väldigt stora bärighetsbekymmer och därför togs refugen bort för att det blev stora sättningar och hål i vägen.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: