Annons:

Sök

Annons:

Föreningen positiv till flytten av marknad – hoppas det ska få effekter

Hembygdsföreningen ser positivt på flytten av marknaden. Ordförande Roland S Johnsson hoppas det ska bidra till att fler ortsbor upptäckter parken. Foto: Lotta Madestam

Föreningen positiv till flytten av marknad – hoppas det ska få effekter

Hembygdsföreningen ser positivt på flytten av marknaden. Ordförande Roland S Johnsson hoppas det ska bidra till att fler ortsbor upptäcker parken.

Annons:

Det var en bra idé tycker han att flytta marknaden till gräsplanen i anslutning till hembygdsparken, nu när det är nypremiär efter två år med pandemi.

– Väldigt positivt. Centrum för hela Målilla cirkulerar kring 34:an och hembygdsparken ligger väldigt bra till, säger Roland S Johnsson.

Full fart i parken

Samtidigt med marknaden passar Målilla-Gårdveda Hembygdsförening på att ordna en nostalgi- och överskottsloppis och det blir tabberas i kaffeserveringen, som föreningen ville ansvara för mot att man lånar ut marken gratis.

– Nu låter vi folk ta för sig själva och äta så mycket de orkar av ostkaka, bullar och kakor för 50 kronor. Om en ostkaka har räckt till 18 när vi lägger upp, hoppas vi att det bara räcker till tio nu, så vårt lager går åt, säger han och skrattar. Vi har säkert 40 kilo ostkaka kvar och väl det.

Fyllt fyra traktorsläp

Föreningen har fyllt fyra traktorvagnar med grejer, i synnerhet redskap, som kommer köras ut och scenen är fylld med loppisprylar. Allt från prydnadssaker till kläder, och en stor del möbler.

– Vi har så många saker som bara ligger, som kan nyttjas bättre av andra och ibland när vi får grejer blir det dubbletter, som vi får göra vad vi vill med mot att vi tar emot det.  

Vad hoppas du att flytten av marknaden ska bidra till för er del?

– Att fler Målillabor upptäcker parken när vi nu har en så fin sådan. Speedwayens dag var riktigt välbesökt, men de som var från Målilla kunde jag räkna på ena handens fingrar. Till Motorns dag kom det nästan 3 000 personer, det var inte många Målillabor här då heller, säger Roland S Johnsson.

Bidrag räddade föreningen

Motorns dag var för övrigt väldigt lyckad och bidrog till att föreningens ekonomi nu är i balans, efter de tuffa pandemiåren.

– 2020 var ett riktigt skitår. Som tur var fick vi ett bidrag från kulturrådet, som gav ett riktat bidrag till hembygdsrörelsen. Sedan 2020 års resultat jämförts med 2019 fick vi hela 165 000 kronor, utöver kommunens årliga bidrag. Tack vare det kunde vi leva över pandemin. 2021 hade vi en del miniarrangemang, så vi klarade det året också, säger Roland S Johnsson och fortsätter:

– Vi var väldigt skeptiska, hur det skulle sluta med våra stora evenemang, men allt blev precis som vanligt innan pandemin, så nu är vi tillbaka där vi var innan.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: