Annons:

Sök

Annons:

  • GATA I HULTSFRED SKA BLI MER TRIVSAM OCH TRYGG

    Hultsfreds kommun har för avsikt att göra Oskarsgatan mer trivsam och trygg när man är en av tre kommuner som får chansen att delta i rörelsen Street Moves. Foto: Hultsfreds kommun

  • GATA I HULTSFRED SKA BLI MER TRIVSAM OCH TRYGG

    Här är en karta som pekar ut arbetsområdet för projektet. Foto: Hultsfreds kommun

GATA I HULTSFRED SKA BLI MER TRIVSAM OCH TRYGG

Sträckan från Tors plan till stationsområdet via Oskarsgatan ska förvandlas och bli mer trivsam och trygg. Det är den plats som Hultsfreds kommun valt ut efter att ha fått chansen att delta i rörelsen Street Moves.

Annons:

Hultsfreds kommun är en av tre kommuner som har valts ut till att delta i rörelsen Street Moves som syftar till att göra gaturummet mer hållbart, hälsosamt och levande. Projektet leds av ArkDes, Statens centrum för arkitektur och design och startar i oktober 2022.

Platsen som Hultsfreds kommun valt att arbeta med sträcker sig från Tors plan till stationsområdet via Oskarsgatan. Ett externt designerteam kommer i samråd med kommuninvånare och kommunens tjänstepersoner att arbeta med utformningen av gatan.

”Det är väldigt positivt att vi får chansen att pröva nya arbetssätt för att ta oss an utmaningen att skapa trivsamma gator. Att alla gator i kommunen ska vara levande och attraktiva är något man kan tycka ska vara självklart, men desto svårare att nå dit. Om vi är många som får påverka platsens utformning blir också möjligheterna större att det blir något bra av det i slutändan. Trygghetsfrågan är för vår del centralt i projektet – vad krävs för att ett gaturum också ska innebära en tryggare plats att vistas på?”, säger Lars Rosander (C), kommunstyrelsens ordförande i Hultsfreds kommun, i ett pressmeddelande. 

"Strategisk placering"

Det pågår sedan flera år tillbaka omvandlingar i Hultsfred som syftar till att skapa ett tryggare och mer trivsamt centrum. Valet av Oskarsgatan har flera förklaringar. 

”Oskarsgatan har en strategisk placering och utgör en viktig länk mellan flera viktiga målpunkter, bland annat från stationsområdet in till centrum. För att stärka dessa kopplingar och därmed skapa mer trivsel och trygghet i de centrala delarna inleds en dialog med berörda aktörer och allmänheten kring gatans framtid. Syftet är att stärka gatans verksamheter och engagemang för platsen, göra gaturummet mer attraktivt att vistas i, parallellt med att det blir säkrare och tryggare samt utforska användandet av gaturummet och parkeringsytor”, skriver Hultsfreds kommun i ett pressmeddelande. 

Designteamet som jobbar med Street Moves i Hultsfred består av regissören och teaterchefen Suzanne Osten, Outer Spaces arkitekter och designbyrån Studio Doms.

Projektet Street Moves drivs av ArkDes Think Tank och finansieras av Vinnova, som en del av missionen att göra alla Sveriges gator hållbara, hälsosamma och levande.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: