Annons:

Sök

Annons:

Ordförande om tågstopp efter beslutet:

Vid senaste mötet med kollektivtrafiknämnden blev beslutet att utreda möjligheten att stanna tågen vid Mörlunda station. Foto: Lotta Madestam

Ordförande om tågstopp efter beslutet: "Bra att vi kommer framåt"

På torsdagens sammanträde i kollektivtrafiknämnden var möjligheten till fler tågstopp på Stångådalsbanan på dagordningen. Beslutet blev att utreda möjligheten att stanna tågen i Mörlunda. Nämndens ordförande Peter Wretlund (S) och ledamoten Roland Åkesson (C) kommenterar nu beslutet.

Annons:

Vid torsdagens sammanträde med regionens kollektivtrafiknämnd fick trafikdirektör Christer Holmgren i uppdrag att ta kontakt med Trafikverket i syfte att undersöka möjligheterna och eventuella konsekvenser av ett tågstopp i Mörlunda.

Det under förutsättning att Trafikverket medger det samt att anslutningstiderna till Linköping och Kalmar inte försämras.

I ett pressmeddelande kommenterar Peter Wretlund (S), regionråd och kollektivtrafiknämndens ordförande, det hela så här:

– Stångådalsbanans betydelse för framtiden och möjligheter till arbetsmarknadsförstoring kan inte understrykas nog. Det är bra att vi kommer framåt i den här frågan och att trafikdirektören får möjlighet att se över det ordentligt utan att vi riskerar våra anslutningstider eller ekonomiska stöd.

"Får inte försena"

Roland Åkesson (C) ledamot i kollektivtrafiknämnden tycker det är viktigt att poängtera att nya uppehåll inte får försena anslutningstider.

– Det skulle innebära att vi riskerar förlora ett ekonomiskt stöd som vi fortsatt behöver för att utveckla möjligheterna till pendling. Därför är det bra att vi ser över möjligheterna till fler stopp utan att försämra anslutningstiderna mellan Kalmar och Linköping, säger Roland Åkesson.

Bakgrunden till beslutet är ett nämndinitiativ av Anders Andersson (KD).

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: