Annons:

Sök

Annons:

Tågfrågan upprör: ”Är ett S-besked utan beslut” – ”Jag stänger inga dörrar”

Tågstopp i Mörlunda eller inte har blivit en het fråga, så länge är det inte lönt att vända plåtstinsen, tågen stannar inte. ”S-besked utan beslut i nämnden – S och C nonchalerar helt oppositionen”, säger vice ordförande Anders Andersson, (KD). Ordförande Peter Wretlund (S) kontrar: ”Det är inte ovanligt att jag, i egenskap av ordförande, svarar på brev av det här slaget”. Foto: Lotta Madestam

Tågfrågan upprör: ”Är ett S-besked utan beslut” – ”Jag stänger inga dörrar”

– Svaret gällande tågstopp i Mörlunda har ordförande Peter Wretlund, med stöd av sina koalitionspartier, helt på eget bevåg skickat iväg. Det har inte ens varit uppe för behandling i kollektivtrafiknämndens presidium.
Vice ordförande Anders Andersson (KD) riktar nu stark kritik mot tillvägagångssättet.
– Han använder ett kraftfullt ord, svarar Wretlund på kritiken.

Annons:

Anders Andersson påtalar i ett pressmeddelande att det rör sig om ett S-besked utan beslut i nämnden.

– Svaret till Hultsfreds kommun är ett rent majoritetsbesked som S, C och L får stå för. Kollektivtrafiknämnden har inte haft ärendet uppe för beslut. Det enda som hänt är att skrivelsen från Mattias Wärnsberg (S) anmäldes vid nämndens sammanträde den 25 november. Skrivelsen från Hultsfreds kommun är ännu inte ens anmäld i nämnden.

Fick information via media

Andersson fortsätter:

– Det är därför något upprörande att via media få del av informationen att kollektivtrafiknämnden fattat beslut och besvarat de två skrivelser med önskan om tågstopp i Mörlunda. Alla vet att jag vill undersöka alla möjligheter för att förverkliga ett tågstopp i Mörlunda, vilket är viktigt för att möjliggöra ett ökat resande. Kanske är det som nu hänt lite symtomatiskt för hur majoriteten i regionen det vill säga S, C och L helt nonchalerar oppositionen. 

”Kraftfullt ord”

När Dagens Vimmerby/Dagens Hultsfred når Peter Wretlund (S) håller han inte med alls.

– Det är en fråga vi har fortlöpande diskussioner om, så det är inte ovanligt att jag som nämndens ordförande svarar på brev av det här slaget, särskilt inte som frågan är synnerligen aktuell i diskussionerna om Stångådalsbanan och eventuell pendeltågstrafik. Där hör den hemma bättre.

Andersson säger att det är upprörande att ha fått informationen via media, hur ser du på det?

– Upprörande? Det är ett kraftfullt ord, kan jag tycka. I övrigt har jag inga kommentarer kring det, nu valde jag det här sättet. Sedan kan man tycka att det är rätt eller fel. Jag har pratat med Lars Rosander (kommunalråd, reds anmärkning) i dag. Vi kan inte föra samtal om ett enda tågstopp, utan vi har fått den önskan från flera andra kommuner, däribland Vimmerby.

– Så jag stänger inga dörrar, utan det skriver jag också i slutet av brevet ”att nu aktuell begäran har att beaktas i kommande arbete med utvecklandet av pendeltågstrafik mellan kommunerna Kalmar och Linköping".

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: