Annons:

Sök

Annons:

  • Träningsanläggningar i trä ska invigas – Silverdalen står näst på tur

    Nils-Göran Duvteg, Torbjörn Vigertsson och Hans Stjernberg testar utegymmet i Mörlunda som ska invigas på söndag, liksom utegymmet i Målilla. Foto: Lotta Madestam

  • Träningsanläggningar i trä ska invigas – Silverdalen står näst på tur

    I Målilla finns utegymmet intill idrottsplatsen. På söndag finns också chans att prova på padel och bekanta sig med multiarenan. Foto: Lotta Madestam

  • Träningsanläggningar i trä ska invigas – Silverdalen står näst på tur

    Utegymmet består av ett tiotal olika stationer, där man kan träna hela kroppen. Hans Stjernberg, Torbjörn Vigertsson och Nils-Göran Duvteg bekantar sig med redskapen. Foto: Lotta Madestam

Träningsanläggningar i trä ska invigas – Silverdalen står näst på tur

Utegymmen i Mörlunda och Målilla står klara för användning. I helgen har det också blivit dags för officiell invigning av träningsanläggningarna.

Annons:

Det är en härlig höstdag, där kvicksilvret rent av letar sig upp till 15 grader. Utegymmet har lockat till sig herrarna Hans Stjernberg, Torbjörn Vigertsson och Nils-Göran Duvteg, som tar sig en titt på redskapen i trä.

– Den här är inte lätt du, säger Torbjörn och lyfter lite försiktigt, starkt påhejad av vännerna som egentligen är på boulebanan för en trevlig eftermiddag tillsammans. 

Önskemål från flera håll

Det är nästan på dagen ett år sedan de tre föreningarna Mörlunda GIF, Rosenfors-Mörlunda-Bockara PRO och Mörlunda-Tveta Hembygdsförening förde fram en gemensam önskan till kommunen om ett utegym. 

De var inne på samma linje som partikamraterna Tomas Söreling och Tommy Rälg (S), som också skrev en motion i ärendet till fullmäktige.

”Väldigt tacksamma”

Platsen intill sporthallen, där också en multiarena och den kombinerade basket- och isbana finns, var som klockren för satsningen, ansåg man.

– Det var en ren chansning från vår sida att önska det här, det gäller att söka och ligga på och visa att intresset finns. Nu är vi väldigt tacksamma mot kultur- och fritid att vi fått ett utegym, säger PRO:s Sven-Olof Martinsson.

Silverdalen näst på tur

Sedan tidigare finns det ett utegym också i Hultsfred, intill Hagadal, ett i Virserum vid aktivitetsparken och kort före Mörlunda stod också ett i Målilla färdigt vid idrottsplatsen. 

Vid måndagens fullmäktigemöte beslutades att bygga ett utegym också i Silverdalen under våren 2023. 

– Nu är det tuffare tider, men investeringen ligger kvar i budget. Det finns ett värde i att satsa på det här, det främjar folkhälsan i allra högsta grad, så nu står vi i startgroparna i Silverdalen, säger Tommy Svensson Pöder, kultur- och fritidschef.

Samtliga utegym har byggts av förvaltningens föreningslag och investeringen landar på mellan 200 000 och 300 000 kronor per gym.

– Det finns ett driv inom politiken och vi har ett gott samspel mellan politiker, tjänstemän och föreningslivet, för ett helhetstänk i vår kommun, säger Tommy Svensson Pöder.

Invigning på söndag

Nu har det blivit dags för invigning av både utegymmet i Mörlunda och Målilla, där man också sätter fokus på padelbanan och multiarenan, för att marknadsföra de anläggningarna.

På söndag förmiddag, först i Mörlunda klockan 9.30, följt av Målilla 11.00 närvarar politiker, representanter från föreningslivet och Hultsfreds kommun för att förklara träningsanläggningarna för invigda.

Samtidigt fortsätter kultur- och fritidsförvaltningen undersöka behovet på resterande orter som ännu inte har ett utegym, det vill säga Vena, Järnforsen och Rosenfors.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: