Annons:

Sök

Annons:

Arrangemanget får nytt namn – här är finalisterna att rösta på

Lönnebergaträffen ska få nytt namn. Nu finns tre förslag att rösta på. Foto: Jacqueline Kuster

Arrangemanget får nytt namn – här är finalisterna att rösta på

Lönnebergaträffen ska få nytt namn, eftersom arrangemanget flyttat till Hultsfred och Folkets Park. Nu finns tre förslag att rösta på.

Annons:

Folkparkens Vänner har utlyst en namntävling, där folk först fick komma med förslag på vad de vill att den så populära bilträffen Lönnebergaträffen ska heta i fortsättningen.

– Intresset att ge förslag har varit stort, vi fick in ett 20-tal olika förslag, plus att många hade skrivit samma, säger ordförande Rosie Folkesson. Det är roligt att folk engagerar sig och tycker till. Det är jättebra.

Tagit fram tre förslag

Nu finns det tre förslag att rösta på: *Knektaträffen (vår militära historia), * Hulingeträffen (Sjön Hulingen)

* Hultsfredträffen (ortsnamn som föregående Lönnebergaträffen) 

– De här tre hade många skrivit, det var därför vi valde dem, säger Rosie Folkesson. Det kom in en del svåra namn, långa eller på engelska. Vi vill ha något som är lätt att komma ihåg.

Du behöver inte säga vilket, men har du någon egen favorit?

– Ja, det har jag, men det håller jag för mig själv annars blir det ledande.

Röstningen pågår november ut i alla fall, någon gång till efter jul i parken som arrangeras den 27 november vid första advent.

"Dags byta namn"

Lönnebergaträffarna startade som namnet avslöjar i Lönneberga, av Anita Trymbom och Pål Marnetoft för över 15 år sedan.

Arrangemanget kom sedan att flytta först till Metropol sedan till Folkets Park där Folkparkens Vänner blev medarrangör, numera ihop med Anita Trybom sedan Pål Marnetoft gått bort.

När arrangörerna väl kände att de hittat rätt plats, då satte istället coronaviruset stopp för programmet, men både förra sommaren och i år har det varit full aktivitet i parken med veteranbilar och besökare i massor.

– Namnet fick hänga kvar eftersom det var så inarbetat, men det uppstår en del missuppfattningar kring var träffen arrangeras så nu vill vi byta namn. Tävlingen startade vi för att försöka få med alla de som besöker träffen, så de kan rösta på vad de tycker den ska heta fortsättningsvis, säger Rosie Folkesson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: