Annons:

Sök

Annons:

  • Lönnebergaträffen byter namn – så vill folk att bileventet ska heta

    Lönnebergaträffen ska få nytt namn, till ett mer passande efter flytten till Hultsfreds Folkets park. Det går att lämna förslag fram till den 1 oktober. Foto: Privat

  • Lönnebergaträffen byter namn – så vill folk att bileventet ska heta

    I år har det hållits tre träffar, med stort intresse både för att ställa ut fordon och besöka eventet. Foto: Hans Carlsson

  • Lönnebergaträffen byter namn – så vill folk att bileventet ska heta

    Foto: Hans Carlsson

Lönnebergaträffen byter namn – så vill folk att bileventet ska heta

Lönnebergaträffen ska få nytt namn. En tävling är utlyst för att hitta ett mer passande namn till bilträffarna efter flytten till Hultsfreds Folkets park.
– Vi har fått in flera lovande förslag, säger Rosie Folkesson, ordförande i Folkparkens vänner.

Annons:

Sedan Lönnebergaträffen flyttats till Hultsfred, först till Metropol och efter konkursen till folkets park 2019, har det blivit lite vilseledande var bilträffarna är förlagda.

– Folkparkens vänner hjälper till med arrangemanget ihop med Anita Trybom så det inte skulle dö ut. Men det blir en krock hela tiden, där folk ständigt frågar var bilträffarna är någonstans, säger Rosie Folkesson. Så nu har vi tagit beslutat att ändra namn på eventet.

 Vid den sista träffen den 8 september utlystes en tävling, där alla får chans att lämna namnförslag.

Hur har intresset för att delta i tävlingen varit så här långt?

– Det har varit bra, vi fick in rätt många namn redan under kvällen när sista bilträffen hölls och även senare på vår Facebooksida.

En rad förslag

Sista datum för inlämning av förslag är den 1 oktober. Där efter lägger styrelsemedlemmarna pannan i djupa veck och väljer ut, vad de tycker, de bästa finalisterna som läggs ut igen för en omröstning.

 För att ge några exempel kan bilträffen komma att döpas om till Veteranfestivalen, Hultsfred Carmeet, Wheel Hultsfred, Park in the park eller Knektaträffen som flera föreslagit med hänsyn till närmaste grannen Knektavallen.

Är du nöjd med förslagen så här långt?

– Ja, jag tror absolut att vi kommer att kunna få fram ett nytt, passande namn. Det är roligt att folk engagerar sig och det är även roliga förslag, säger Rosie Folkesson.

Hur skulle du vilja summera säsongen 2022?

– Den har varit jättebra, vi är nöjda. Det har varit mycket folk och stort intresse för att visa upp sina fordon, allt ifrån veteran- och sportbilar till amerikanare, europeiska bilar, motorcyklar, mopeder och A-traktorer har varit välkomna.

Betyder det att du redan nu vågar lova att det blir en fortsättning nästa säsong?

– Folk verkar ju vilja komma tillbaka. Det känns som det är ett tema att fortsätta på, så vi planerar för en fortsättning nästa år, säger Rosie Folkesson och tillägger:

– Det vi behöver är mer folk som vill hjälpa till. Vi har många medlemmar, men inte så många aktiva. Det är där det brister.

Jobba för en arrangemangsgrupp

Så i höst tänker man jobba för att få fram fler som vill engagera sig. Då skulle föreningen Folkparkens vänner kunna göra mer och få saker att växa.

– Just nu är det bara styrelsen som jobbar, med lite annat föreningsstöd. Det vore kanon om vi fick ihop en arrangemanggrupp där den som vill kan ställa upp. Det måste inte vara varje gång, utan när man själv önskar. Jag tror det finns fler som skulle vilja vara behjälpliga, men vi vet inte riktigt hur vi ska nå dem, säger Rosie Folkesson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: