Annons:

Sök

Annons:

Skarpa förhandlingar om Plannjas varsel inleds nästa vecka

Plannjas vd Lars Juntti berättar att företagets skarpa förhandlingar med de fackliga organisationerna inleds nästa vecka. Foto: Lotta Madestam/Arkiv

Skarpa förhandlingar om Plannjas varsel inleds nästa vecka

Järnforsenföretaget Plannja har varslat 45 personer om uppsägning på grund av det oroliga läget i Europa. 
– Vi kommer starta skarpa förhandlingar nästa vecka, säger vd:n Lars Juntti. 

Annons:

Det var i början av november som Plannjas vd Lars Juntti gick ut med information om att 45 av de 180 anställda varslas om uppsägning. Det rör sig om 30 kollektivanställda och 15 tjänstemän. Samtliga kollektivanställda finns i Järnforsen och tjänstemännen är mer utspridda geografiskt. 

Företagsledningen har under veckan suttit ner med fackföreningarna IF Metall och Unionen och det är alltjämt oklart vilka och hur många som blir påverkade av varslet. 

– Vi har vid veckans träff kommit överens om hur vi går vidare och kommer inleda skarpa förhandlingar nästa vecka. Vi har i det här skedet inte förhandlat hur stort varslet blir utan det är vad vi ska börja förhandla nästa vecka. Lagt kort ligger och vi får se vart vi landar i slutändan. Det är inget som jag tänker diskutera i media utan det ska vi diskutera med fackföreningarna med start på tisdag, säger Plannjas vd Lars Juntti. 

Hur har de inledande samtalen varit med de fackliga föreningarna?

– Vi har jättebra fackföreningar som är professionella och vi håller god ton i förhandlingarna. Vi försöker vara så transparenta som möjligt och även om det är tråkiga saker vi ska gå igenom så tror jag att vi kommer ha konstruktiva förhandlingar, säger Lars Juntti. 

Vad tror du om utgången i de kommande förhandlingarna?

– Jag vill inte säga någonting, det vore fel av mig. Vi ska prata med facken först och komma överens, sedan kommer vi kommunicera vad vi har kommit fram till. Vi får se om det blir 45 personer eller färre, det är alldeles för tidigt att uttala sig om det.

Hur ser tidsplanen ut för när besked om varslets storlek kan komma? 

– Det är omöjligt att säga. Det beror på hur långt ifrån varandra vi står och vilka principer som ska gälla. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: