Annons:

Sök

Annons:

Rio Bio fick stipendium på 30 000 kronor –

Ann-Marie Blixt, samordnare för bion som drivs av Hultsfreds FK, fick ta emot en check på 30 000 kronor från Sparbanksstiftelsen Kronan. "Nu ska vi dra in fiber, det är viktigt för bions överlevnad", sa hon.
Foto: Lotta Madestam

Rio Bio fick stipendium på 30 000 kronor – "Ska investera för att överleva"

Rio Bio överraskades på torsdagen med en gåva på 30 000 kronor från Sparbanksstiftelsen Kronan.
– De ska användas till en investering som är viktig för biografens överlevnad, sa Ann-Marie Blixt, samordnare för bion som drivs av Hultsfreds FK.

Annons:

"Oj”, var hennes spontana kommentar när Sparbanksstiftelsen Kronan tillsammans med Swedbank delade ut årets tre sista stipendier ur "Lokal Pott".

Rio Bio var en av mottagarna och på deras check stod det 30 000 kronor. Den välkomna gåvan kommer användas till att dra in fiber, så nedladdningen av film kan fungera tillfredsställande.

– Vi ska egentligen kunna köra över filmen digitalt, men nedladdningen fungerar inte bra, utan det hänger sig och måste startas om på grund av att vi bara har kopparkabel upp till projektorn som det är idag, berättar Ann-Marie Blixt.

”Handlar om bions överlevnad”

Hultsfreds FK har dessutom fått aviseringar om att kopparkabeln kommer kopplas bort under nästa år.

– Så det är bråttom, säger Ann-Marie Blixt som var märkbart tagen av stunden, när den symboliska checken överräcktes av Sparbanksstiftelsen Kronans representanter Martin Åkerberg och Tommy Rälg samt Swedbanks Anna Erlandsson.

– Jag är jätteförvånad över att vi fick så stor summa, det var en ren chansning att söka pengar ur ”Lokal Pott”, tillägger hon.

Hur viktig skulle du säga att den här gåvan är?

– Jätteviktig för att vi ska kunna ha kvar verksamheten. Fibersatsningen behöver göras för bions överlevnad. 30 000 kronor ska förhoppningsvis räcka till halva kostnaden. Nu hoppas jag vi kan beställa fiber direkt efter helgerna.

Läs också: Brukshundklubben fick stort stipendium – det här ska man göra med pengarna

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: