Annons:

Sök

Annons:

  • Hann inte färdigt utan arbetet fortsätter – då ska riksvägen vara klar

    Projektledare Johan Sundman vid en av sju färister. Arbetet med dem har försenats på grund av leveransproblem, så arbetet med riksväg 23/34 hann inte klart som beräknat till nyår. Asfalteringen får sparas till våren. Foto: Lotta Madestam

  • Hann inte färdigt utan arbetet fortsätter – då ska riksvägen vara klar

    Johan Sundman vid infarten till Hesjön. Foto: Lotta Madestam

Hann inte färdigt utan arbetet fortsätter – då ska riksvägen vara klar

Som Johan Sundman, projektledare på Trafikverket, befarade hann man inte klart med ombyggnationen av riksväg 23/34 som planerat till nyår. Leveransförseningar är en av anledningarna.

Annons:

Så arbetet är igång igen efter jul- och nyårsledigheten.

– Egentligen skulle vi inte varit igång med arbete igen, men vi hann inte riktigt klart. Vi hade problem med leveranser av färister och bullerskyddsplank som fattades i Europa. De fick vi inte levererade som planerat och hann av förklarliga skäl inte klart, säger Johan Sundman.

”Gjorde ett ärligt försök”

Dessutom är det lite smågrejer kvar på räcke och viltstängsel.

– Personalen gjorde ett ärligt försök och kämpade på så mycket de bara kunde och det var mycket jobb i december, men så hade vi också vädret emot oss med snöstorm och det var glashalt någon dag, så vi hann inte riktigt. Vi hade hoppats på att vara klara, men så blev det inte tyvärr.

När räknar du med att ni ska vara klara?

– Jag hoppas och tror någon gång under andra halvan av januari, säger Johan Sundman.

– Men vädret är fortfarande lite emot oss, så vi kommer att komma tillbaka i vår för att färdigställa smågrejer. Det är inte läge nu när det är så pass kallt och det är tjäle, så vi kommer att vara där fram till sommaren i mer eller mindre omfattning. Men inte alls i närheten av samma omfattning som tidigare, utan det rör sig mer om någon dags jobb här och någon där.

Har det varit någon form av besiktning av vägen, så här långt?

– Nej, den ska också genomföras när vi är klara nu i januari och så får vi räkna med att det blir någon form av tillsyn när vi är helt klara.

Hur skulle du vilja summera arbetet med sträckan Målilla-Hultsfred?

– Det har varit intensivt, hösten har varit väldigt, väldigt intensiv. Summeringen är att det varit mycket berg. Vi visste att det skulle vara mycket berg, men vi blev förvånade, om jag ska använda det ordet, att det var så mycket. Det är det som präglat arbetet att vi haft så mycket berg med oss konstant.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: