Annons:

Sök

Annons:

Här får kritiserat företag tillåtelse att börja gräva för fiber

Hultsfreds kommun är på väg att upprätta ett markavtal för Mörlunda tätort med fiberföretaget Open Infra. Foto: Lotta Madestam

Här får kritiserat företag tillåtelse att börja gräva för fiber

Fiberföretaget Open Infra har mötts av kritik vid sitt arbete i Målilla tätort. Nu ger kommunstyrelsens arbetsutskott företaget tillåtelse att gräva i Mörlunda. 
– Det är ett markavtal som vi har upprättat med Open Infra i Mörlunda, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Annons:

Open Infra har önskemål om att lägga ner fiberledningar för bredbandskommunikation på kommunal mark i Mörlunda. Det upprättade markavtalet har godkänts av politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott – och ett definitivt beslut fattas i kommunstyrelsen i början av mars. 

– Vi godkänner att Open Infra får gräva ner fiber på ytor där det är kommunal mark i Mörlunda tätort. Ledningsägaren ska betala en årlig ersättning till Hultsfreds kommun och ersättningen uppgår till en krona per invånare i Mörlunda tätort. Jag skulle gissa på att det blir ungefär en tusenlapp per år som de ska betala till kommunen. Det är en symbolisk summa för att de ska ha koll på själva avtalet. Det gör vi för att vi vill medverka till att underlätta för etableringen av fiber. Det finns tele- och elkablar överallt och det måste man hålla koll på, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: