Annons:

Sök

Annons:

Nu finns idé för tomma fastigheten – ägaren ska träffa förening

Samhällsföreningen har en idé för Forshaga, som de menar skulle kunna utveckla orten. Nu ska den presenteras för nya ägaren Jan Chanko. Foto: Lotta Madestam

Nu finns idé för tomma fastigheten – ägaren ska träffa förening

Forshaga skulle bli ett bra boende för äldre – och samtidigt underlätta för yngre att köpa hus på orten. Samhällsföreningen har presenterat en idé för fastigheten för nya ägaren.

Annons:

När Jan Chanko köpte Forshaga i Järnforsen önskade han få idéer på vad fastigheten kan användas till. Nu finns ett förslag som skulle underlätta för yngre att köpa hus på orten.

– Vi har föreslagit att huset görs om till ett boende för äldre, friska pensionärer där man kan bo i sin egen lägenhet och ha tillgång till gemensamhetsutrymmen. Finns det bra boende för dem kanske de kan tänka sig att flytta från sitt hus lite tidigare och bli kvar på orten, säger Anne-Charlotte Cederberg, ordförande i samhällsföreningen.

Rotation på bostadsmarknaden

Idén kom sig av att det varit diskussioner kring skolan och antalet elever en tid.

– Vår idé skulle ge lediga hus så familjer kan flytta hit, vilket skulle ge påfyllnad i skolan. Vi ser också att det finns yngre som vill bo kvar, men eftersom det inte finns några lediga hus är det klart att man blir rädd att de ska börja se sig om efter hus på andra närliggande orter och välja att lämna Järnforsen, säger Anne-Charlotte Cederberg.

Träffas och bolla idéer

Byggs Forshaga däremot om till ett boende för äldre kanske det ger en rotation på bostadsmarknaden, tänker samhällsföreningen som presenterat idén för fastighetsägaren Jan Chanko, som dessutom ska närvara på föreningens årsmöte i morgon tisdag för att diskutera vidare. På årsmötet medverkar också Järnforsen Utveckling Ekonomisk förening, som bildades av ortens företagare i september i syfte att utveckla orten.

– Jag hoppas vi kan bolla idéer och skicka med honom, säger Anne-Charlotte Cederberg.

Öppen för alla resonemang

Jan Chanko säger sig uppskatta kontakten.

– När jag köpte fastigheten sa jag mig vara intresserad av att få idéer på vad den kan användas till. Nu ska jag träffa dem i veckan, lyssna och höra vad de har för tankar.

Vad tycker du om samhällsföreningens idé?

– Det är en härlig tanke och konkret. Ett sådant boende skulle göra att äldre kan stanna kvar och ungdomar kommer tillbaka om det finns bostäder. Sedan om det går att genomföra vet jag inte, men det är en bra och god tanke.

Det är en hel del att göra med fastigheten.

– Oavsett vad vi ska göra med den, så måste jag ha den i ordning. Den tidigare ägaren har plockat en hel del, så idag finns exempelvis inget kök. Så det går väldigt sakta framåt. Jag har många fastigheter och det gör att det tar tid.

– Är det någon annan som har idéer, så är jag öppen för alla resonemang. Ju mer information jag har desto lättare blir det för mig. Jag är intresserad av att det ska gynna samhället. Jag har inte pratat med kommunen än, det kommer jag också göra framåt.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: