Annons:

Sök

Annons:

Har flera fastigheter i kommunen – köpt även

Fastigheten på Storgatan 2 i Järnforsen, även kallad Forshaga, har sålts en andra gång på exekutiv auktion. Ny ägare är Jan Chanko. "Jag hoppas få hjälp av så många som möjligt för att få klart för mig vad huset kan användas till", säger han. Foto: Lotta Madestam

Har flera fastigheter i kommunen – köpt även "Forshaga" på exekutiv auktion

”Forshaga” är sålt på exekutiv auktion. Köpeskillingen betalades in med god marginal, nu är frågan vad huset ska användas till.
– Jag hoppas få hjälp av så många som möjligt, för att få klart för mig vad man kan göra med huset, säger den nye ägaren Jan Chanko, som äger flera fastigheter i kommunen sedan tidigare.

Annons:

Tidigare ägare har använt huset främst som bed & breakfast och privat vårdboende, för att senast bli HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn sedan ett Norrköpingsföretag köpt fastigheten, som i folkmun kallas ”Forshaga” 2015.

Mot slutet av det året drog dock IVO in tillståndet och fastigheten stod länge oanvänd. I brist på kärlek och omvårdnad har både huset och trädgården förfallit alltmer, ju längre tiden gått.

Skulle satsa långsiktigt

För ungefär ett år sedan såldes så fastigheten på Storgatan 2 på exekutiv auktion till HTE Företagsservice från Gävle – som då sa till Dagens Hultsfred att de köpt huset för att satsa långsiktigt. Här kan du läsa mer om det.

Men så långsiktigt blev det inte. Huset såldes på nytt på exekutiv auktion den 14 december, vilket Vimmerby Tidning var först med att berätta.

Betalat hela köpeskillingen

Ny ägare är Jan Chanko från Huskvarna som betalade 150 000 kronor i handpenning och hade fram till idag onsdag på sig att betala resterande köpeskilling.

Enligt kronofogde Markus Andersson betalade Chanko in resterande 270 000 kronor den 22 december.

Hur kommer det sig att du köpte huset?

– Jag är nog lite dum av mig, ha ha! Jag sysslar med fastigheter, jag har flera stycken i Hultsfreds kommun, så det är ur den synvinkeln, säger Jan Chanko.

Vad är tanken att du ska använda huset till?

– Det är en öppen fråga, jag hoppas få hjälp av så många som möjligt för att få klart för mig vad huset kan användas till. Inledningsvis vill jag lyssna av vad det finns för behov, jag är öppen för alla resonemang, säger han och fortsätter:

– Jag är både villig att hyra ut det och sälja det, beroende på vad jag får för intressenter. Jag är också villig att samarbeta med de som är seriösa. Jag ska höra av mig till kommunen för att se om de har någon idé.

Krävdes fem utrop

När Gävleföretaget köpte ”Forshaga” betalades 800 000 kronor. Nu bedömde Kronofogden husets marknadsvärde till 700 000 kronor.

Något så högt bud lämnades dock aldrig in av någon av de fyra spekulanter som närvarade vid auktionen.

– Vid första utropet stannade högsta budet på 395 000 kronor, vilket bedömdes för lågt. Så det blev ytterligare tre utrop med bud på 405 000, 410 000 och 415 000 kronor, men inte heller det godkändes, berättar Markus Andersson, som höll i auktionen. Utan det var först vid femte utropet vi kom upp i ett godkänt bud, 420 000 kronor.

Det är långt ifrån marknadsvärdet, hur tänker du kring det?

– Jag gjorde den bedömningen att det inte var sannolikt att en avsevärt högre köpeskilling skulle komma att bli aktuell, säger Markus Andersson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: