Annons:

Sök

Annons:

Förfallet hus i Järnforsen sålt –

”Forshaga” i Järnforsen är sålt. HTE Företagsservice från Gävle är ny ägare till fastigheten på Storgatan 2, som har ett förflutet som främst bed and breakfast och senast som HVB-hem. Foto: Lotta Madestam

Förfallet hus i Järnforsen sålt – "köpt det för att satsa långsiktigt"

”Forshaga” i Järnforsen är sålt. HTE Företagsservice från Gävle är ny ägare till fastigheten på Storgatan 2, som har ett förflutet som främst bed and breakfast och senast som HVB-hem.
– Vi har köpt det för att satsa långsiktigt, säger Magnus Ericsson som har en stark önskan om vad huset ska komma att användas till.

Annons:

Fastigheten har tidigare använts som privat vårdboende, bed & breakfast och på våren 2015 startade ett Norrköpingsföretag HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn.

Mot slutet av det året drog dock IVO in tillståndet och sedan dess har fastigheten stått oanvänd och i brist på kärlek och omvårdnad har både den och trädgården förfallit alltmer, ju längre tiden gått.

Tänkte köpa och sälja

Sedan ägaren gått i konkurs lade konkursförvaltaren ut fastigheten till försäljning i maj 2021 och nu har den fått ny ägare i Gävleföretaget HTE Företagsservice AB, som ägs av Magnus Ericssons son Max Hed.

– Vi köpte det för att det var ett så pass bra pris, 800 000 kronor tycker vi var bra för ett så pass stort hus, säger Magnus Ericsson.

– Vi tänkte först egentligen bara köpt och sålt det, men nu är vi så pass intresserade att nu har vi bestämt att satsa på fastigheten och behålla det i vart fall under en tioårsperiod minst och göra någonting av det på lång sikt.

Vad är tanken att ni ska använda det till?

– Ja, det är just det, det har vi inte bestämt än, säger Magnus och skrattar. Vi hade tanken först att ha det som rekreation till ensamstående föräldrar till barn med funktionshinder, diagnosbarn om man säger så, som kan få en sommarvistelse här.

Har ni sådana verksamheter på andra håll i landet?

– Nej, jag själv har haft skyddade boenden tidigare, det är vad jag hållit på med.

Påbörjat renoveringen

Renoveringen har inletts, både in- och utvändigt och åtskilliga timmar har lagts på trädgården, men det är mycket jobb och det är lång väg kvar om man säger så, erkänner Magnus, men det har varit tacksamt. Järnforsenborna uppskattar att huset fått ny ägare och inte fortsätter förfalla.

– Det är jättekul, folk som har bott där, har släktingar som bott där när det var vårdhem och de som är uppväxta med huset uppskattar att vi försöker få ordning på det på alla sätt och vis.

– Tittar man runt om i Järnforsen finns det ju en del fastigheter som kan behöva lite hjälp att bli ordning på. Vi har även haft ögonen på dem. Det skulle kunna bli att vi köper fler, om det bara är rätt pris. För jag gillar Järnforsen som så, säger Magnus Ericsson.

Kan det bli aktuellt med B&B igen i Forshaga?

– Man vet aldrig. Vi har inga egna sådana planer, utan det skulle vara om någon lokalt vill hyra fastigheten för det ändamålet i så fall. Vi har fått förfrågan från en som vill hyra fastigheten och driva ett B&B.

– Men, tillägger Magnus Ericsson, det är inte aktuellt i dagsläget utan jag ser hellre att det blir ett rekreationsställe som jag sa. Jag har själv en diagnos och flera av mina barn, så jag brinner för det och vet att behovet finns och att det är värdefullt att få den hjälpen. Det är en tanke, en av många.

Så det är svårt att säga något om vad som händer i närtid?

– Ja, precis, utan först och främst handlar det om att få allt i tipptopp, så allt fungerar.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: