Annons:

Sök
Motion om fler p-platser vid badplats ser ut att gå i stöpet

Alexander Steinvalls motion om fler parkeringsplatser vid badplatsen Kaffeberget i Virserum får nobben av kommunledningen. Foto: Privat

Motion om fler p-platser vid badplats ser ut att gå i stöpet

Centerpolitikern Alexander Steinvalls önskan om fler parkeringsplatser vid badplatsen Kaffeberget i Virserum ser inte ut att bli verklighet.
– Parkeringsplatserna räcker men man skulle framöver kunna göra förbättringsåtgärder inom ordinarie budget beroende på hur man prioriterar, säger partikamraten och kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Strax före förra årets val skrev Alexander Steinvall (C) en motion om förbättring av parkeringsmöjligheterna vid badplatsen Kaffeberget i Virserum. Det finns befintliga parkeringsplatser, men han tycker att antalet är för få i och med att fler hemestrar och att fler elever på skolan använder parkeringen till EPA- och A-traktorer.

Han vill att det tillskapas fler parkeringsfickor och att Hultsfreds kommun ser över att dessa och redan befintliga asfalteras och får linjer utritade. 

Östra Smålands Kommunalteknikförbund (ÖSK) har i samråd med kultur- och fritidskontoret tagit fram ett yttrande.

– De har tittat på olika alternativ med hur många parkeringsplatser det finns, vad man kan göra och vad det kostar att asfaltera och bygga räcke. Det utmynnade i att vi i KSAU anser motionen besvarad utifrån yttrandet i ärendebeskrivningen, som bland annat innebär att i dagsläget bedöms inte finnas något akut behov av någon utökning eller asfaltering av befintlig parkering, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: