Annons:

Sök

Annons:

Han tillträder nyinrättad tjänst och hon blir ny ekonomichef

Hultsfreds kommuns nuvarande ekonomichef Henric Svensson tillträder den nyinrättade tjänsten som administrativ chef och Charlotta Hägg blir ny ekonomichef. Foto: Ossian Mathiasson

Han tillträder nyinrättad tjänst och hon blir ny ekonomichef

Hultsfreds kommun genomför flera organisationsförändringar. Charlotta Hägg blir ny ekonomichef när Henric Svensson tillträder nyinrättade tjänsten som administrativ chef. 

Annons:

Det var på kommunstyrelsens arbetsutskotts senaste sammanträde som politikerna hade förslag om att utse en ny ekonomichef och inrätta tjänsten administrativ chef. 

Nuvarande ekonomichef Henric Svensson har i flera års tid dubblerat som administrativ chef. Detta genom att ekonomichefen har haft ett antal andra verksamheter inom sitt ansvarsområde, bland annat IT och kansli. 

– Avsikten med detta förslag är därför att säkerställa att kommunen får en ekonomichef på heltid och att nuvarande ekonomichef kan få mer utrymme att leda och utveckla hela kommunala administrationen, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

"Ska få en fungerande arbetsdag"

Charlotta Hägg, controller på ekonomikontoret i dag, föreslås bli ny ekonomichef medan Henric Svensson utses till administrativ chef. Patrik Simonsson får ansvaret för enheten för ekonomi- och löneadministration. Det är förändringar som föreslås bli godkända av kommunstyrelsen och offentliggöras på morgondagens pressträff.

– Den administrativa chefsrollen är ny. Alla jobbar redan i organisationen och det är inga nyanställningar. Charlotta får ett nytt uppdrag och Henric får fokusera på de mer övergripande frågorna som han tidigare har haft i sin roll som ekonomichef. Allt fler uppgifter läggs på kommunerna och det är mycket att hålla samman. Då har vi valt att inrätta den nya tjänsten som administrativ chef för att han ska få en fungerande arbetsdag och inte behöva arbeta dygnet runt som han delvis har gjort. Det är för mycket jobb för en person med att ha hela chefskapet. Han får titeln administrativ chef och Charlotta Hägg går upp som ekonomichef, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Henric Svensson blir administrativ chef för ekonomichefen, HR-avdelningen, IT-kontor, kansli och informationsenheten. Organisationsförändringarna ser ut att träda i kraft den 1 augusti.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: