Annons:

Sök

Annons:

Här är namnen på gatorna på Herrstorpet – då startar tomtförsäljningen

KSAU har beslutat vad gatorna på nya bostadsområdet Herrstorpet i Hultsfred ska heta. Foto: Hultsfreds kommun

Här är namnen på gatorna på Herrstorpet – då startar tomtförsäljningen

Herrstorpet blir det nya bostadsområdet precis i utkanten av Hultsfred. Nu står det klart vad gatorna på området ska heta.

Annons:

Herrstorpet förbereds i detta nu för nya tomter. Byggnationen av vägar och annan infrastruktur startade i maj förra året och ska vara färdigt under hösten 2023. Det blir totalt ett 40-tal tomter för villor, radhus, parhus och flerfamiljshus intill sjön Huligen. Tomtförsäljningen startar under våren 2023. 

– De första tomterna kommer lämnas ut till mäklare inom kort, troligtvis inom någon månad. Jag tror att det är tolv tomter som mäklaren ska gå ut med, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Kommunstyrelsens arbetsutskott fattade under tisdagens sammanträde beslut om vad gatorna på det nya bostadsområdet ska heta. Här är alla gatunamn: Björkdungen, Södra Tallbacka, Björkuddvägen, Strandvägen, Sjömalmsvägen, Strandhaksvägen, Herrstorpsvägen, Hultåsavägen, Oscar Hedenbergs väg och Ellen Silfverstolpes väg. 

– Det är förtydligande kring förslag till nya gatunamn. Det ska komma upp nya skyltar på området. De som tidigare har ägt området får till exempel namnge vissa gator, säger Lars Rosander. 

Det dök dessutom upp en diskussion kring fördelningen av kostnader för vatten och avlopp på KSAU-mötet. 

– En del ska gå på den allmänna taxan för vatten och avlopp och en annan del ska bekostas av de som köper tomterna. Det ingår kostnader för vatten och avlopp i tomtpriserna och det är viktigt att fördelningen blir rätt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: