Annons:

Sök

Annons:

Herrstorpets detaljplan ska ut på granskning igen – här är anledningen

Detaljplanen för Herrstorpet i Hultsfred ska skickas ut på granskning igen. Foto: Ossian Mathiasson

Herrstorpets detaljplan ska ut på granskning igen – här är anledningen

Miljö- och byggnadsförvaltningen ska skicka ut Herrstorpets detaljplan för granskning på nytt. Tanken är ändå att detaljplanen ska kunna godkännas på fullmäktigesammanträdet i juni. 

Annons:

Kommunstyrelsens arbetsutskott fick på sitt senaste sammanträde en uppdatering av arbetet med detaljplan för Herrstorpet. Det har pågått i flera års tid – och nu ska det ut på en ny granskning. 

– Det har skett vissa justeringar. Man har flyttat vissa gränser, kanske en meter, gjort anpassningar och tagit hänsyn till stora ekar som ska vara kvar så man inte behöver såga ner dem. Utifrån det kommer Klas Svensson, avdelningschef på miljö- och byggnadsförvaltningen, skicka ut detaljplanen för granskning igen. Förhoppningen är ändå att det ska tas beslut i fullmäktige i juni om att godkänna detaljplanen för Herrstorpet, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

"Samordningen är väl inte den optimala"

Oppositionsrådet Tomas Söreling (S) konstaterar att det är ett ärende som har dragit ut på tiden av olika anledningar. 

– Det har varit ett långdraget ärende, men det är inte så konstigt. Det är det största samhällsprojektet i kommunen på väldigt lång tid. Det är granskning nummer två. Det var en annan länsstyrelse än just Länsstyrelsen i Kalmar län som hade den första granskningen. Det kom fram en mängd olika saker som man har tagit hänsyn till. Det är därför man gör det på nytt plus att det är lite ändringar, säger Tomas Söreling (S).

Lars Rosander är inne på samma linje. 

– Den länsstyrelse som tog hand om första granskningen hade vissa synpunkter och när det kom till Kalmar hade de andra synpunkter så samordningen är väl inte den optimala men vi får anpassa oss till det. Länsstyrelsen i Kalmar län hade inte tid och skickade över det till en annan länsstyrelse. Då är det en handläggare där som kanske värderar vissa saker mer än vad en handläggare i Kalmar län skulle ha gjort. Det har tyvärr dragit ut på tiden, säger Rosander. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: