Annons:

Sök

Annons:

Fasadkonst kan bli verklighet – förslag ska lämnas in: ”Inte så dumt

Kommunalrådet Lars Rosander (C) berättar att fasadkonst kan bli verklighet i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

Fasadkonst kan bli verklighet – förslag ska lämnas in: ”Inte så dumt"

Kommunstyrelsens arbetsutskott ställer sig positiva till Socialdemokraternas motion om konst på ”tråkiga” fasadväggar i Hultsfreds kommun. 
– Det är inte så dumt med vackra fasader, säger kommunalrådet Lars Rosander.

Annons:

Socialdemokraternas fullmäktigegrupp med Tommy Rälg i spetsen skrev förra hösten en motion om att lyfta tråkiga fasadväggar med konst på olika platser i Hultsfreds kommun. 

”När man kör genom flera orter i andra kommuner ser man trevliga och vackra utsmyckningar av fasader. Nu är det dags att fortsätta arbetet i kommunen. Vi har flera fasader som är väldigt tråkiga och som behöver lyftas med färg”, skrev Tommy Rälg i motionen. 

Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott behandlat motionen och vill få till en fortsatt hantering av ärendet. 
– Motionen handlar om att se över möjligheten att få fasadväggar målade, vilket är ganska populärt på många orter. Förslag till beslut är att vi ger ett uppdrag till kultur- och fritidsförvaltningen att i samråd med fastighetsförvaltningen återkomma med förslag på vad man skulle kunna göra för att sedan återkomma till budgetsammanhang och se vad vi har möjlighet och råd med. Det är inte så dumt med vackra fasader, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Förslag inom sex månader

Beslutet är att kultur- och fritidsförvaltningen ska ta fram konkreta förslag som därefter hamnar på kommunens bord. 

– Då får vi ta ställning till vad vi kan göra och vad vi har råd med. Vi har ett ganska omfattande behov av fastighetsunderhåll så man kanske kan göra något i samband med en fasadrenovering. Det är sådana förslag vi väntar in och man får ta ställning till dem från fall till fall. Är man i Oskarshamn har man en del fina motiv på fasadväggarna så det är muralmålningar man tänker på i första hand, säger Rosander (C). 

Oppositionsrådet Tomas Söreling (S) ser positivt på att det finns en tidsram att förhålla sig. 

– Det man la till är att man inte ska dra på det för länge. De ska komma tillbaka med förslag inom sex månader, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S). 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: