Annons:

Sök

Annons:

Förälder har polisanmält Målilla skola –

Målilla skola har polisanmälts. En förälder hävdar att skolan tvingar fram vem barnen ska leka med, med hjälp av kompisarmband. Foto: Lotta Madestam

Förälder har polisanmält Målilla skola – "Använder sig av tvång"

En förälder har polisanmält Målilla skola. Hen anser att barn tvingas leka med varandra genom användandet av kompisarmband med olika färger.
– Man ska inte tvinga en människa att vara med en annan människa.

Annons:

På skolan i Målilla används något man väljer att kalla kompisarmband.

I skolans information till vårdnadshavarna beskriver man tanken bakom: ”På rasterna har vi kompisarmband så att ingen kompis ska bli ensam. Eleverna har armband med olika färger och man får inte lämna sin kompis med samma färg men man får leka fler tillsammans med armband med olika färger”.

Det här har upprört en förälder till ett barn i förskoleklassen till den grad att hen gjort en polisanmälan som rubriceras ofredande mot grupp. Polisen bekräftar att en anmälan är gjord.

– Jag anser att det handlar om tvång. Att man ska gå i skolan – ja, men man ska inte tvinga en människa att vara med en annan människa, säger föräldern till Dagens Hultsfred.

”Fel sätt”

Hen tycker det är fel sätt att få barn att umgås.

– Mitt barn tycker inte om det här, för man får inte vara med vem man vill. Skolan tycker hen om, men inte bandet för då måste man vara med ”den och den”. Jag har diskuterat med rektorn, jag har diskuterat med lärarna, jag har diskuterat med flera runt om. De får leka med andra färger, men då ska båda vilja leka. Så nu har jag gjort en polisanmälan som inte får läggas ner för det här är tvång, säger föräldern och fortsätter:

– På tisdagen kom guddottern grinande ut från skolan och sprang till sin mamma. Det var då jag tände på alla 18 och gick till polisen.

Använts i flera år

Enligt föräldern har skolan använt kompisarmband i flera år.

– Men ingen har reagerat tidigare, det är bara jag. Jag har också pratat med socialförvaltningen, som sa samma sak ”vad är det här för någonting”, uppger hen.

Går du vidare på något mer sätt, utöver polisanmälan?

– Jag sa till dem i morse, men jag kände mig lite hotad för hela skolan var ute: rektorn och alla lärare. Det stod fullt med folk där när jag kom. Jag sa bara det iskallt ”jag har polisanmält detta, mitt barn ska inte ha bandet”. Svaret blev att de kommer fortsätta använda kompisarmbanden, så jag kommer fortsätta polisanmäla för det här är tvång. De tvingar mitt barn till det här, hen vill inte ha bandet. Skolan sa att hen var jätteglad, men det är klart att hen lyder okända. De har inte hört hen hemma, så nu när det är polisanmält hoppas jag att de tar bort det.

 

Här kan du också läsa: Efter polisanmälan – rektorn förklarar syftet: "Kritiken inte befogad" 

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: