Annons:

Sök

Annons:

Nytt event med musik både live och på skiva – har ett tydligt syfte

Dollydots, Hultsfreds Kontrollslakteri, Emanuel Boigs och Rosenfors Musikkår är några av de som medverkar på lördag. Foto: Privat/ Jacob Meijer/Lotta Madestam

Nytt event med musik både live och på skiva – har ett tydligt syfte

Årets skivmässa kompletteras för första gången med livemusik på två scener. 
– Det blir en musikhappening med bara lokal musik i syfte att visa upp vilken bredd och kvalité som finns i kommunen, säger Emil Elofsson.

Annons:

I rollen som koordinator på kultur- och fritidsförvaltningen har han satt ihop ett musikprogram som spänner över hela dagen på lördag den 16 september.

Skivmässan, som arrangeras av Svenskt Rockarkiv och Dackes Vinyl i Virserum, brukar vanligtvis hålla till på Rock City, men förra året flyttade den in i Kulturhuset Valhall eftersom rockarkivet flyttat till centrum.

– Arrangemanget fick en nystart då. Nu lyfter vi det ett snäpp till, säger Emil Elofsson.

Bred musikgenre

Det blir musik från två scener, utanför Valhall på dagen och på Hotell Hulingen på kvällen.

– Sammanlagt är det 14 liveakter, det kan bli någon ytterligare. Alla är lokala och spänner över allt från musikkårer till punk. Det är väldigt blandade musikgenrer, säger Emil Elofsson.

Programmet inleds med Rosenfors och Vena Musikkårer följt av Marlene Karlström, Per Backstad, John Edwin, eller Peter Danielsson som han egentligen heter och Dollydots.

På hotellet spelar i tur och ordning Emanuel Boigs, Shitsame, Johanna Wright, The Indigo Echoes, Hultsfreds Kontrollslakteri, Neil, Anders Tuvesson och Tre vise.

Vad är din spontana kommentar till att det går att erbjuda så här mycket lokal musik i Hultsfred? 

– Jag tycker det är fantastiskt. Jag tror inte folk vet att det finns så mycket. Det är just det programmet syftar till, att visa att det finns många musiker i kommunen – och av bra kvalité. Det kunde varit tio till om de inte hade haft förhinder.

– Och det ger ju kommuninvånarna möjligheten att ta del av musik, tillägger Emil Elofsson.

Vinylskivor har fått ett uppsving

Skivmässan är fullbokad sedan en tid – som alltid, kan tilläggas. 100 meter bord är bokat av 20-25 olika försäljare. Inte bara från regionen, utan från stora delar av södra Sverige.

– 100 meter bord är det vi får in på det planet vi är på nu. Vi skulle kunna utveckla det och flytta upp i Blå hallen, men det är jobbigt för alla försäljare att kånka upp sina skivor. Men vi får se hur det blir till ett annat år, säger arkivchef Stefan Ölvebring.

Vad gör skivmässan så populär?

– Vinylskivor har fått ett uppsving sedan några år tillbaka. Det är ett samlarobjekt, säger Stefan Ölvebring.

– Många är musikintresserade, man vill gärna ha den äkta skivan hemma. Spotify i all ära och enkelhet, men många har sitt lilla krypin hemma med sina skivor. Det är lite nostalgi och har ett samlarvärde. Många säljare och köpare är duktiga på att veta värdet på skivor.

Under dagen erbjuds också guidade turer i Svenskt Rockarkiv & Home Sweet i Hultsfred vid två tillfällen.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: