Annons:

Sök

Annons:

Kurs i tryggare ekonomi på äldre dar erbjöds i Hultsfred

Ingvar Persson höll i kursen som syftar till att ge en tryggare ekonomi på äldre dar. Foto: Privat

Kurs i tryggare ekonomi på äldre dar erbjöds i Hultsfred

På en handfull platser i länet genomför SPF Kalmardistriktet en utbildning om ”Tryggare ekonomi på äldre dar”. Föreningen i Hultsfred fick chansen att stå värd för en av träffarna.
– Vi ville få till en träff lite längre in i länet, säger Håkan Hermansson, ordförande i SPF Seniorerna Hultsfredsbygden.

Annons:

Han är glad för att SPF lokalt fick möjligheten att erbjuda den här utbildningen som riktar sig till föreningsstyrelser i syfte att stärka pensionärers kunskaper i privatekonomi.

– Det är en intressant och kunskapsberikande utbildning om ”Tryggare ekonomi på äldre dar” som tidigare initierats av Finansinspektion. Utbildningen omfattar bland annat pensionsfrågor, bedrägerier mot äldre, bostadstillägg och vardagsjuridik, men också arvsrätt, försäkringar, fullmakter och klagomålshantering, säger Håkan Hermansson.

Inte bara kuststäder

Eftersom utbildningen, som sker i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan, ges på så få platser i länet erbjöd man föreningsmänniskor från också Högsby och Bockara att delta.

– Vi ville få till en träff och kunna erbjuda en plats som är lite längre in i länet, inte bara i kuststäderna, säger Hermansson.

Hur blev uppslutningen?

– Vi var fem föreningsmänniskor från Hultsfred och ett tiotal sammanlagt. Nu finns en tanke att de som gått den här utbildningen ska kunna informera vidare till medlemmarna eller i alla fall kunna svara på frågor som medlemmar och vi själva har, säger Håkan Hermansson.

Utbildningen hölls på Träffpunkt Stationen i Hultsfred och medverkade gjorde distriktskassören Ingvar Persson, som gått utbildningen genom Finansinspektionen.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: