Annons:

Sök

Annons:

Besked på möte om Norra Oskarsgatan:

Inspirationsbilder från detaljplanen och som det ser ut sedan Nytorpsvägen stängdes av vid korsningen med Norra Oskarsgatan. Foto: Illustration/Lotta Madestam

Besked på möte om Norra Oskarsgatan: "Möjligt göra infart till fastighet"

Alla synpunkter på projektet med Norra Oskarsgatan fick kommunen att bjuda in till möte. Mycket kom att handla om den saknade korsningen Norra Oskarsgatan-Nytorpsvägen.
– Formellt är det möjligt att göra en infart till fastigheten där pizzerian är, sa Jens Karlsson, projektchef på ÖSK, som också lovade en del justeringar.

Annons:

Arbetet längs Norra Oskarsgatan är inne i sin slutfas. Med anledning av att det varit en del synpunkter på projektet bjöd kommunen in företagare som driver verksamhet i anslutning till gatan och fastighetsägarna till informations- och dialogmöte på torsdagen, på Hotell Hulingen.

Mycket av synpunkterna handlade om Trophis fastighet, där Tre Kronor är hyresgäst och tidigare Willys. I anslutning till den har en del av Nytorpsvägen stängts av, vid korsningen med Norra Oskarsgatan. En åtgärd som kritiserats.

Vad kunde ni ge för besked om själva korsningen, som saknas av i synnerhet företag?

– Vi har inga in- och utfartsförbud så det är absolut möjligt att göra en infart till fastigheten, men det måste lyftas av fastighetsägaren Trophi, säger Jens Karlsson.

– De kan dock inte närvara på något av mötena, så vi har erbjudit dem ett separat. Vi fick lite medskick från de som deltog på mötet att vi ska ta upp korsningen med dem, om det blir ett möte.

Han understryker också att ägaren av Tre Kronor självklart kan prata med sin hyresvärd.

– Formellt är det möjligt att göra en infart. Vi visade exempel på det, Sörensen har gjort en in- och utfart till sig och restaurangen ska också göra en. Det är inte kommunen som gör dem, så Trophi har samma möjligheter som andra fastighetsägare.

Skralt intresse

Jens Karlsson är inte helt nöjd med uppslutningen på mötet.

– Det var totalt sex företag och fastighetsägare som kom utöver kommunala tjänstemän, politiker och representant från HKIAB. Jag är lite besviken på att det inte dyker upp mer folk med tanke på att det varit så mycket synpunkter. Det blir en ny chans nästa torsdag, så kan vi hoppas att det kommer fler då. Så här långt har två anmält sig.

Är du nöjd annars med mötet?

– Ja, det var bra diskussioner med de som kom och jag hoppas de kände att de fick framföra sina synpunkter. Vissa saker tar vi med oss och gör åtgärder på. Exempelvis lite skyltning och jag visade brister som vi själva sett som ska åtgärdas.

Kan du ge något exempel?

– Bland annat korsningen på baksidan av nya Willys, in mot Hultsfreds Hus-området. Där ska vi bredda lite, för det fungerar inte praktiskt där. Sedan är det mycket småsaker som entreprenören NCC ska justera som inte godkändes vid besiktningen.

Vad var syftet med mötet?

­– Vi vill lyfta framför allt framåt, vi vill undvika sådana här situationer. Personligen tycker jag att det är synd att det kommer så mycket synpunkter i efterhand, man borde försöka ta chansen och tycka till när man får.

För det har funnits upprepade chanser underströk Jens Karlsson som backade bandet till 2018 när Borgkrona gjorde en beställning av detaljplan av sitt och året efter när kommunen började med sitt på Batteriet.

– Egentligen är det ingenting som förändrats utifrån det vi får kritik för nu, alla de sakerna var med och det här hade man haft möjlighet att tycka till om – men vi fick bara in två synpunkter. Vi har även skickat ut minst 15 informationsbrev under tiden. En del idag sa att de fått dem, andra inte.

”Viktigt lyfta också det positiva”

Inge Hyckenberg, ägare av fastigheten Blåklinten, var en av de sistnämnda.

– Jag har aldrig fått en kallelse eller något. Man ska inte bara skälla på kommunen, utan det kan vara postgången som inte fungerat, säger Inge Hyckenberg som trycker på vikten av att öppna upp Nytorpsvägen igen fram till Norra Oskarsgatan.

– Vi har fyra bensinmackar, varav en för tung transport, i området, åkerier och flera andra företag som är beroende av den vägen, säger han.

Robin Körner på Körners Mekaniska var också på mötet.

– Vi var inbjudna och jag tycker det är viktigt att man lyfter också de positiva sakerna, inte bara det negativa. Vi kan inte säga att vi påverkats som företag under byggtiden, utan jag tycker det funkat bra. Det är klart att det varit lite stökigt under tiden gatan var uppgrävd, men det är ofrånkomligt vid ett så stort arbete. Vi tycker det är positivt att man fräschar upp hela vägen in, jag tror att det kommer se fantastiskt fint ut framåt sommaren om man jämför med innan. Då såg det lite halvtråkigt ut med industriområdet, innan Varta revs.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: