Annons:

Sök

Annons:

Premiär för julmarknad – hon vill få fart på torghandeln igen

Jenny Nilsson förbereder julmarknad på torget. Till våren hoppas hon att torghandeln ska börja blomstra i Hultsfred igen. Foto: Privat

Premiär för julmarknad – hon vill få fart på torghandeln igen

Efter ett lite trevande försök i fjol växlar man upp och ordnar julmarknad på Tors plan. Målet nu är att jobba upp torghandeln igen, som den var innan ombyggnationen.
– Vi hoppas locka tillbaka knallarna, säger Jenny Nilsson.

Annons:

I fjol var det premiär för ett jultorg i Hultsfred, i miniformat kan man säga. I år sätter man ribban högre och ordnar en julmarknad på fredag. 

– Förra året kom det runt åtta försäljare. I år har vi utvecklat det och tanken är att vi ska försöka utveckla det ytterligare till nästa år. Det vi hade behövt är platser inomhus, vi ska se om vi kan lyckas få till det nästa år, säger Jenny Nilsson i Hultsfred Handel som ansvarar för torghandeln.

Intresset för julmarknaden är stort, så här långt är det 30 försäljare anmälda.

– Bland annat Delikatessgrabbarna som säljer sill, lax, ål och rökta korvar, Mariannelunds Karamellkokeri, Kryddoteket med allt från kryddor till te och kaffe, ideella föreningar, två författare, bland annat Britt-Marie Konradsson från Älghult, som säljer sina böcker, och det finns leksaker, hantverk och mycket mat på plats, berättar Jenny Nilsson.

Hur ser du på förutsättningarna att få igång torghandeln på fredagarna igen och inte bara de stora arrangemangen efter ombyggnationen av Tors plan?

– Det kan bli tufft så som det ser ut just nu. Vi saknar någon som säljer blommor och ost, det förstör en del. Men vi kommer göra ett försök igen till våren, där premiären blir ett Vårtorg, så vi har några månader på oss att jobba med det. Målet är att det ska bli som innan ombyggnationen, vi hoppas på det i alla fall.

Hur viktig skulle du säga att torghandeln är för Hultsfred?

– Den är jätteviktig för butikerna i centrum främst, men vi märker att även de runt omkring har mer att göra de fredagarna när vi haft lite större torg. Då kommer det mycket folk utifrån och då åker de ofta runt och handlar annat.

Bearbeta knallarna

Torghandeln i Hultsfred har tappat flera trogna försäljare under ombyggnadstiden, som börjat stå på andra torg.

– Vi försöker bearbeta dem att komma tillbaka. När vi har lite större event är det lite lättare att få ihop folk, märker de att det är lite fler anmälningar fyller det på. Så vi hade behövt ha åtminstone fyra-fem fasta knallar som en grund att stå på. Det har vi inte än tyvärr.

Vad kan ni göra för att försöka locka tillbaka dem?

– Försöka göra väldigt bra fredagar. Nu på fredag är det väldigt viktigt att det kommer mycket folk, så de ser att det finns möjligheter att tjäna sina kronor i Hultsfred om fredagarna. Skulle det bli en dålig fredag nu lägger det nog sordin på nästa år, tyvärr. 

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: