Annons:

Sök

Annons:

Önskemål om nytt kök i Mörlunda:

Kostenheten har kommit med önskemål om att bygga ett nytt kök på äldreboendet på Doktorsvägen i Mörlunda. Foto: Lotta Madestam

Önskemål om nytt kök i Mörlunda: "Läggs som en egen option”

Ombyggnationen av äldreboendet på Doktorsvägen i Mörlunda står på tur. Nu lämnar kostenheten önskemål om att det byggs ett nytt kök.
– Det kom som en överraskning för oss i politiken, säger socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson (C). 

Annons:

Den kooperativa hyresrättsföreningen Hultsfreds trygga hem med Riksbyggen och Hultsfreds kommun bildades i slutet av 2017 och består av samtliga äldreboenden runt om i Hultsfreds kommun. 

Det finns en omfattande plan och strategi för vad som ska göras med de olika äldreboendena. Arbetet är färdigställt på både Vetlandavägen i Målilla och Ringvägen i Virserum – och arbetet är pågående på Aspedalsgatan i Hultsfred. 

– Det går helt enligt plan, säger socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson (C). 

Önskemål om nytt kök i Mörlunda

På socialnämndens senaste sammanträde visade Marie Pihl skisser och ritningar på vad som gäller renoveringen och ombyggnationen av äldreboendet på Doktorsvägen i Mörlunda. 

– Här blir det totalrenovering av samtliga 18 lägenheter och ingen lägenhet kommer vara så liten som de är i dag. Det ska även tillskapas större utrymme som gör att man kan umgås på fyra ställen för olika aktiviteter. I dag har det varit rumphugget om att det är i korridoren som man sitter, säger Per-Inge Pettersson. 

Det har under arbetets gång dykt upp önskemål från kostenheten om att göra om köket på äldreboendet i Mörlunda. 

– Det som har kommit till och är en knäckfråga är att kostenheten börjat larma om behovet att göra om köket. Det är över 30 år sedan det var renovering och byggnation där. Det har tidigare inte varit med i planeringen utan det läggs som en egen option och man får titta närmare på om huruvida det är nödvändigt eller inte. Det blir i så fall en klart utökad ram som vi inte hade räknat med från början, säger Per-Inge Pettersson. 

Hur pass nytt är detta?

– Nytt kök var inte med i projektet när vi började för sju år sedan och gick till fullmäktige med vad vi skulle göra. Det är nu under sista året som kosten ser ett värde i att man ska göra omfattande förbättringar och förändringar av köket. Kök är dyrt och det är därför det läggs som en option. Vi får se vad som händer med den delen.

Då ska byggnationen dra igång

Det är i dagsläget oklart om det blir byggnation av de sex nya trygghetslägenheterna i anslutning till äldreboendet. 

– I och med att vi bantar hela kommunens investeringsambitioner är det oklart om vi klarar av att bygga de sex nya trygghetslägenheterna i det här läget när räntan har gått upp. Det är också en egen option på det. 

Per-Inge Pettersson tror att det blir byggnation av de sex nya lägenheterna. 

– Jag är optimistisk och tror att vi kan göra rejäla renoveringar och även de sex lägenheterna. Byggmarknaden går neråt och det borde vara så att vi får in konkurrensmässiga anbud som gör att vi kan bygga när det är förhållandevis billigt. 

Hela projektet kommer läggas ut på anbud vid årsskiftet. 

– Vi får därefter värdera anbuden och målet är att komma igång hösten 2024. Det tas beslut i februari om vilka anbud vi ska anta eller förkasta. Det gör att det blir möjligt att se i vilken omfattning vi gör nybyggnation och totalrenovering.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: