Annons:

Sök
Open Infra bemöter kritiken från besvikna kunder och markägare

Open Infra ger sin syn på saken efter kritiken kring deras fiberarbete i trakten. Foto: MostPhotos

Open Infra bemöter kritiken från besvikna kunder och markägare

Open Infra uppger att alla sträckor med markavtal ska slutbesiktas för att se att entreprenören följt markavtal och gällande anvisningar. 
– Om man inte är nöjd så ska man höra av sig med en felanmälan som innehåller bild och koordinater, alternativt platsanvisning.

Annons:

Det säger företagets kommunikationschef Anya Alenberg som en kommentar på kritiken från markägare som inte är nöjda med återställningen efter fiberarbetet.

Däremot hänvisar hon alla kunder som inte har fungerande fiber och som nu oroar sig för vad som kommer hända framåt i tiden att först vända sig till sin tjänsteleverantör.

– Open Infra äger nätet och ansvarar för att det fungerar och utvecklas. Felanmälan ska man dock alltid göras till sin tjänsteleverantör, de kommer att göra en första felsökning och kan de inte lösa det så eskalerar de ärendet till våra tekniker. Med serviceavtalet ska man få snabbare återkoppling och även ett 4G-modem om det inte går att lösa inom utsatt tid, svarar hon på mail.

Folk uppger att det bara ligger mossa över fiberledningen när den lagts över berghällar, hur vill du kommentera det?

– Om inte sprängning i berg ingår i planeringen och det inte går att gräva ned kabeln så ska kabeln förläggas i skyddsrör längs angiven sträcka. Om markägaren vill kan markägaren dölja kabeln efter bästa förmåga.

Kommunen säger sig få många samtal från arga, ledsna och irriterade markägare. Vad vill du säga till de som är besvikna?

– De ska naturligtvis känna att de kan höra av sig till oss. Vi har numera personliga kontaktpersoner som tar hand om markägarfrågor och även kundtjänst har fått utbildning för att kunna hantera fler sorters markägarfrågor. Vi kan också hjälpa kommunen med vanliga frågor och svar på kommunens hemsida, vi har gjort det i flera andra kommuner med lyckat resultat.

Här kan du läsa kunder och markägares kritik mot Open Infra.

Här kan du läsa om hur Open Infras arbete fortskrider i Mörlunda.

Här kan du läsa om att Trafikverket upplevt en del brister med Open Infra.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: