Annons:

Sök

Annons:

Ulrika blir ny verksamhetschef – så ser hon på utmaningen

Ulrika Larsson börjar som ny verksamhet inom vård och omsorg i Hultsfreds kommun den 1 maj. Foto: Lotta Madestam

Ulrika blir ny verksamhetschef – så ser hon på utmaningen

Hon började jobba inom kommunen som undersköterska redan som 16-åring och blev enhetschef 2017. Nu tar Ulrika Larsson ett nytt steg i karriären, som verksamhetschef.
– Det är en rolig utmaning, säger hon.

Annons:

Den 1 maj tillträder Ulrika Larsson sin nya tjänst som verksamhetschef inom vård och omsorg i Hultsfreds kommun.

Närmare bestämt som ansvarig för HSR, hälso- och sjukvård och rehabilitering, och OF, omsorgen om personer med funktionsvariationer.

– Det är en ny roll, på en annan nivå. Det är en rolig utmaning, det ska bli jätteroligt och spännande, säger hon.

Kom tillbaka som enhetschef

Ulrika Larsson har jobbat inom Hultsfreds kommun i lite drygt 30 år bortsett från en handfull år, när hon jobbade som ombudsman för fackförbundet Kommunal.

– Jag kom tillbaka 2017 och började som enhetschef, nu har jag både HSR och bemanningen, berättar Ulrika Larsson, som fick frågan att bli Hultsfreds kommuns nästa verksamhetschef.

Hur ser du på att du fick det erbjudandet?

– Det var roligt, jag tycker om att utveckla och driva saker framåt. Jag gillar Hultsfreds kommun, det är en bra kommun att jobba i och vill gärna vara med och göra ännu mer och saker ännu bättre, vilket jag får ännu större möjlighet till nu.

Ulrika Larsson ersätter Marie Pihl, som blir kvar för att jobba med byggnationerna av särskilda boendena i Mörlunda och Vena.

– Det är jätteskönt. Hon är ju min chef idag, så det känns jättebra att ha henne kvar.

Vad ser du för utmaningar som du kan komma att ställas inför?

– Dels att samhället förändras, det är samtidigt en rolig utmaning. Vi får andra brukare med andra krav, så vi måste utveckla verksamheten för att möter de brukare som kommer till oss.

– Sedan är ju personalfrågan en utmaning, det kommer saknas personal i hela Sverige. Så vi måste jobba bättre och smartare. Det här med välfärdsteknik är en jätteviktig fråga, så människorna kan vara på rätt ställe, där de behövs som bäst. Och det handlar om att vara en bra arbetsgivare, så man vill jobba hos oss.

Förändrad organisation

I samband med att Ulrika Larsson börjar blir det också en organisationsförändring, där hemtjänst och särskilt boende blir ett verksamhetsområde som kollegan Joachim Åberg blir chef för. Medan Ulrika Larsson som sagt blir chef för HSR och OF.

– Jätteroliga områden, säger hon.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: