Annons:

Sök

Annons:

 Förlorar tvist: Anses inte bo i lägenheten – det här anges som bevis

En tvist mellan Hultsfred kommun och en privatperson har avgjorts i Förvaltningsrätten i Växjö. Foto: MostPhotos

Förlorar tvist: Anses inte bo i lägenheten – det här anges som bevis

Mannen säger sig bli utkastad på gatan tillsammans med sin hund om han inte får ekonomiskt bistånd. Förvaltningsrätten går på kommunens linje, att mannen bor på annan adress i ett samboliknande förhållande, och avslår hans överklagan.

Annons:

Socialnämnden nekade mannen bistånd för januari. Som skäl anges att det framkommit omständigheter som tyder på att han lever tillsammans med en annan person på annan adress än där han är folkbokförd och att det därför inte går att utreda hans sociala och ekonomiska förhållanden.

Mannen överklagade beslutet, med motiveringen att socialnämnden inte kunnat svara på vad det är som tyder på att han inte skulle bo i sin lägenhet. Han och hans hund kommer att bli utkastade på gatan igen om han inte får bistånd, skriver han.

Inga kläder i lägenheten

Socialnämnden vidhåller sitt beslut och tillför att de gjort hembesök hos mannen där det framkom att lägenheten saknar bland annat köksbord och stolar, det var tomt i kyl och frys, spisen oanvänd, det var inga kläder i lägenheten och saknades matskål för hunden. Saker som de anser vara väsentliga tillhörigheter för ett boende där en person har sin dygnsvila.

Förvaltningsrätten anser att det som framkommit vid socialnämndens hembesök talar för att han stadigvarande bor på annan adress än där han är folkbokförd.

”Socialnämnden har därför haft fog för sitt beslut att avslå ansökan om ekonomiskt bistånd. Överklagandet ska således avslås”, skriver Förvaltningsrätten.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: