Annons:

Sök

Annons:

Man förlorar tvist om pengar med kommunen –

Förvaltningsrätten avslår en Hultsfredsmans överklagan. Foto: MostPhotos

Man förlorar tvist om pengar med kommunen – "Är här illegalt"

En person från Hultsfred förlorar tvist med kommunen i domstol, sedan hans ansökan om ekonomiskt bistånd avslagits även där. Beslutet motiverades med att han är dömd till utvisning och befinner sig illegalt i Sverige.

Annons:

Av den anledningen ansåg inte socialnämnden att den 55-årige mannen hade rätt till ekonomiskt bistånd i oktober. Den motiveringen köpte dock inte mannen som överklagade beslutet till Förvaltningsrätten i Växjö, enligt Nyhetsbyrån Siren.

I sin överklagan skriver mannen att han inte har någon annan inkomst och anför följande:

 ”Om han inte får pengar kan han inte köpa mat. Han behöver även boende. Det stämmer inte att han inte samverkar med gränspolisen, det har han gjort hela tiden. Han är statslös vilket innebär att han inte kan utvisas till något annat land i världen och kan inte ansöka om visum som statslös”.

Uppgifter från gränspolisen

I nämndens yttrande framförs att man tidigare beviljat försörjningsstöd men att det utifrån ny information från gränspolisen framkommit att hans behov kan tillgodoses genom att han medverkar till utvisning.

Förvaltningsrätten i Växjö avslår mannens överklagan med motiveringen ”Av utredningen i målet framkommer uppgifter om att gränspolisen kan hjälpa honom med flygbiljett och att han har ett pass som han kan resa med".

Enligt förvaltningsrättens bedömning är enbart mannens egna uppgifter inte tillräckliga för att det ska anses visat att det föreligger hinder att verkställa hans utvisning. Rätt till bistånd föreligger således inte fastslår förvaltningsrätten.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: