Annons:

Sök

Annons:

Paret blir kvar i bowlinghallen och växer med en anställd

Eréne och Kurt Öberg blir kvar som ägare av Hultsfreds Bowlinghall och växer dessutom med en anställd. Foto: Privat

Paret blir kvar i bowlinghallen och växer med en anställd

Nu har de bestämt sig, Eréne och Kurt Öberg kommer driva bowlinghallen i Hultsfred vidare. De utökar dessutom med en anställd.

Annons:

Beslutet togs så sent som i torsdags kväll, då landade paret i att stanna som ägare av bowlinghallen efter att ha funderat fram och tillbaka en tid.

– Att vi lade ut den till försäljning var för att vi ville ge en ”ung och vital” möjligheten att ta över om intresset fanns. Men när det inte dök upp någon seriös bestämde vi oss för att fortsätta även till hösten, säger Eréne Öberg.

"Känns bra i hjärtat" 

De är extremt måna om att bowlingen får vara kvar i Hultsfred, i synnerhet nu när Varta BK kommer tillbaka med seniorverksamheten efter två säsonger i Vimmerby.

– Vi kände att vi vill stanna kvar och välkomna Varta tillbaka i augusti, när de börjar sitt seriespel. Samtidigt var det viktigt för klubben att veta att bowlinghallen drivs vidare, därför kändes det angeläget att lämna besked så snabbt som möjligt. Det känns bra i hjärtat, och förhoppningsvis även för dem.

Växer med en anställd 

Eréne Öberg har sagt upp sig från sin lärartjänst för att kunna lägga mer tid i bowlinghallen, så Kurt, som fyller 80 år i år, kan få lite mer avlastning. Samtidigt har paret bestämt sig för att växa med en anställa, så från och med hösten kommer man vara tre.

Vad har varit avgörande för det beslutet?

– Det är jätteviktigt att vi har en person som hjälper oss, och som framför allt får lära sig banvård och maskindelen så Kurt kan få lite avlastning. Det blir mycket viktigt för framtiden, det blir mycket matchspel i hallen fortsättningsvis.

Kan du redan nu avslöja vem er nya kollega blir?

– Nej, det är klart från vår sida, men det dröjer kanske någon månad till innan vi går ut med det.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: