Annons:

Sök

Annons:

Ägarna undersöker intresse för om någon vill ta över bowlinghallen

Eréne Öberg och Kurt Öberg undersöker intresse för om någon är intresserad av att ta över och driva bowlinghallen i Hultsfred från och med i sommar. Foto: Privat/Pixabay

Ägarna undersöker intresse för om någon vill ta över bowlinghallen

För att rädda bowlingen i Hultsfred gjorde tidigare ägarna Kurt och Eréne Öberg comeback förra sommaren. Nu kollar ägarna om någon är intresserad av att ta över bowlinghallen. 
– Vi hoppas att det kommer in en ung, vital person som är intresserad av bowling och som gärna vill ta över och driva bowlinghallen, säger Eréne Öberg. 

Annons:

Efter Annica Öberg och Johan Widströms plötsliga avsked som ansvariga för bowlinghallen i Hultsfred bestämde de tidigare ägarna Kurt och Eréne Öberg sig för en återkomst och se till att sporten finns kvar i Hultsfred. 

Paret öppnade upp verksamheten i början av hösten, summerar en lyckad start och blickar framåt.  

– Vi har blivit väl mottagna och folk har varit jätteglada. Folk kände initialt oro för att hallen inte skulle vara kvar. För oss var det inget alternativ att stänga hallen, vi tänkte att vi måste agera. Vi har gamla kunder som är lyckliga och glada och tycker att det är roligt att vi är tillbaka och vi har nya kunder som känner att det är viktigt att hallen är kvar, säger Eréne Öberg.

Funderingar på ny ungdomsgrupp

Breddverksamheten med Hall-ligan, seriespelet för allmänheten, pensionärsbowlingen och Varta Kids rullar på för fullt. Precis som i fjol har Varta BK seniorbowlingen förlagd till Vimmerby bowlinghall. När Kurt och Eréne Öberg kom tillbaka som hallägare hade Varta BK redan gjort klart med en fortsättning i Vimmerby. 

– Vi hoppas att Varta kommer tillbaka och vi välkomnar dem i så fall tillbaka till nästa säsong. Vi har en öppen och fin dialog. De har hjälpt oss mycket sedan vi kom tillbaka och det är många spelare som har hjälpt oss på ett aktivt sätt, säger Eréne Öberg. 

Bowlinghallsägarna funderar i detta nu på att starta ytterligare en Varta Kids-grupp.

– Varta BK har en grupp med runt 16 ungdomar som tränar på tisdagar. Jag tror att man kan hitta fler ungdomar som vill testa på bowling och starta ytterligare en grupp. 

Kollar om någon vill ta över hallen

I helgen publicerade Kurt och Eréne Öberg ett inlägg i Facebookgruppen "Bowlinghallen Hultsfred" för att se efter om någon är intresserad av att ta över och driva bowlinghallen från och med sommaren 2024. 

– Vi undersöker möjligheterna, men vi har inte fått napp. Viktigt är att den som är intresserar sig för hallen måste vara kompetent inom bowling och vilja driva bowlinghallen utifrån seriespel. Det är en bowlinghall som ska ta emot seriebowlare. Om ingen väljer att ta över hallen kommer vi vara kvar och köra på. Vår högsta prioritering just nu är att hallen är igång och att Varta kommer tillbaka. 

Bokningssystemet och hemsidan som låg öppet under hösten var kopplade till de tidigare ägarna och inte till Kurt och Eréne Öberg. Bokning av tider görs bara direkt till hallen. 

– I början kom det in folk som hade onlinebokat sig på tidigare ägarnas sidor, vilket gjorde det svårt för oss. Det kan tyckas gammaldags att alla bokning sköts via telefon, men vi tycker att det är väldigt trevligt att prata med kunderna. Först var folk frågande till varför vi inte har onlinebokning, men folk verkar stötta vårt val om att man får ringa och göra en bokning eller komma in i hallen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: