Annons:

Sök
Vill att kommunen ska uppmuntra –

Georg Nielsen har skickat en skrivelse till politiker och tjänstemän med anledning av att eventet "Blommor & Bubbel" stoppats. Foto: MostPhotos

Vill att kommunen ska uppmuntra – "Skandal och skrämmande"

Georg Nielsen har tagit strid för Iselin Bråten Latifs initiativ ”Blommor & Bubbel”.
”Jag tycker det är skandal och skrämmande att detta händer. Kommunen skall uppmuntra nya näringsidkare och allrahelst nu då företag läggs ner nästan på löpande band i Virserum.”

Annons:

Det skriver Virserumsbon Georg Nielsen i en skrivelse som skickats till elva politiker i fullmäktige och kommunstyrelsen samt till kommunchef Lars-Erik Rönnlund.

Det han vänder sig emot är att Iselin Bråten Latifs tänkta event ”Blommor & Bubbel” stoppats i butiken More Leafs please.

”Jag fick tyvärr höra att det fanns personer i Virserum som ogillade idén och vände sig till kommunens alkoholinspektör och klagade”, skriver Georg Nielsen som säger sig undra över förbudet då sådana här tillställningar är ganska vanliga i storstäderna.

Lutar sig mot lagtext

Georg Nielsen hänvisar till alkohollagen, kommunens riktlinjer för alkoholserveringstillstånd och kommunens blankett med vilken man ansöker om tillstånd för servering av alkoholdrycker vid enstaka tillfälle till slutet sällskap, där han lutar sig mot texten "serveringstillstånd krävs inte om serveringen":

* avser ett enstaka tillfälle för i förväg bestämda personer,

* sker utan vinstintresse och utan annan kostnad för deltagarna än kostnaden för inköp av dryckerna, och

* äger rum i lokaler där det inte bedrivs yrkesmässig försäljning av alkohol- eller lättdrycker.

”Ett tjänstefel”

”Kommunens alkoholinspektören har alltså gjort ett tjänstefel genom att förbjuda detta. Beslutet har inte tillkommit i laga ordning och beslutet strider mot lagen och kommunens egna föreskrifter och blanketter”, skriver Georg Nielsen i sitt brev.

”Jag tycker det är tråkigt när någon försöker göra något bra i Virserum och allra helst då det är en nystartad verksamhet. Kommunen borde ju uppmuntra start av nya verksamheter i Virserum istället för att stjälpa dessa”, fortsätter han.

Nielsen kräver med sitt brev att kommunfullmäktige och kommunstyrelsen tar upp denna fråga med alla ledamöter snarast möjligt och sätter stopp för, som han skriver, ”den eller de kommunala tjänstemän som begår så grava fel i sin tjänsteutövning mot nya företagare i kommunen”.

Här kan du läsa om företagaren Iselin Bråten Latifs tänkta event "Blommor & Bubbel".

 Här kan du läsa alkoholhandläggarens svar på kritiken.

Här kan du läsa polisens syn på formuleringen från tillståndsenheten.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: