Annons:

Sök

Annons:

Stort engagemang för nytt initiativ –

Elin Nilsson, Karolina Skog, Kajsa Lagergren och Helena Gustafsson har fått stort gensvar för sin idé på en Mörlundadag. Foto: Lotta Madestam

Stort engagemang för nytt initiativ – "Hade mycket idéer"

Vilket gensvar de fick på sin idé. När det var upptaktsmöte inför Mörlundadagen kom över 20 personer för att dela med sig av sina idéer för ett spännande program vid premiären.
– Det finns mycket engagerat folk i Mörlunda, säger Karolina Skog.

När Elin Nilsson presenterade sin idé att återuppväcka Mörlundadagen fick hon med sig Karolina Skog, Kajsa Lagergren och Helena Gustafsson i arrangörsgänget.

Nyligen bjöd de in till upptaktsmöte som lockade 22 privatpersoner liksom representanter från lokala föreningar och företag som vill ställa upp med det de kan.

– Alla var väldigt positiva och hade mycket bra idéer, så det var väldigt roligt. Det finns mycket engagerat folk i Mörlunda, säger Karolina Skog.

Premiär i augusti 

Mörlundadagen får sin premiär lördagen den 17 augusti och det beslutades att förlägga programmet till området runt omkring sporthallen.

– Vi bestämde inga aktiviteter, men alla hade ändå en ganska klar bild av vad de vill bidra med. Det var mycket bra idéer och blandat, lite som vi hade tänkt på och lite vi inte tänkt på, så det var bra att få lite input.

Kan du ge några exempel på aktiviteter som kan komma att bli verklighet?

– Målilla-Mörlunda Ski var inne på att ha ett lopp för barn, med olika klasser beroende på ålder och det blir uppträdande med sång, vi pratade om Lionståget och vi vill ju att föreningarna ska visa upp sina verksamheter, med lite prova-på-aktiviteter.

Är du positivt överraskad att ni fått det här gensvaret?

– Vi har ju ändå hoppats på det, men det kändes väldigt bra att höra att många tycker att det är en bra idé, så vi får bekräftelsen på att vi är på rätt spår. Det kändes väldig roligt och man får mycket energi när alla är positiva till det man gör, säger Karolina Skog.

– Nu ska vi summera vilka som kom och vilka vi saknade och kontakta dem som inte var där. Så vi fyra träffas igen kommande vecka, tillägger hon.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

MEST KOMMENTERAT

Annons:

Annons: