Annons:

Sök
Vill arrangera kurs i självförsvar för tjejer –

Sofia Svalin, platsansvarig på Nordic Wellness, undersöker intresset för en självförsvarskurs för tjejer och kvinnor. "Hör män av sig kan de få en egen dag", säger hon. Foto: Privat

Vill arrangera kurs i självförsvar för tjejer – "Bra gensvar"

Nordic Wellness planerar en självförsvarskurs för tjejer i Hultsfred. Finns intresset även bland killar är tanken att de får en egen dag.

Annons:

Sofia Svalin som är platsansvarig i Hultsfred ville egentligen göra någonting till Internationella kvinnodagen, det var så idén föddes, men tiden ville inte riktigt räcka till.

– Sedan fick jag kontakt med Anneli Rosenqvist, som också blev intresserad, så vi spånade vidare tillsammans och nu är tanken att köra ett tretimmarspass en helg i maj på Nordic Wellness. Även de som inte går på gymmet kan anmäla sig, berättar hon.

Män kan få egen grupp

Främst vänder man sig till tjejer och kvinnor i alla åldrar, men även killar och män kan anmäla sig.

– Finns det ett intresse så kan vi sätta ihop en grupp för dem vid ett annat tillfälle, säger Sofia Svalin, som är mitt uppe i att undersöka intresset.

Hur har gensvaret sett ut så här långt?

– Det är positivt, det är runt 15 som anmält sig, men vi skulle behöva ha 25 för att det ska bli av. Nordic Wellness tjänar ingenting på det här, och kan heller inte stå med några kostnader för det, utan vi behöver ha en full grupp så det täcker kostnaderna för instruktörerna.

Vad är tanken med att arrangera en självförsvarskurs?

– Att alla ska få känna sig trygga, säger Sofia Svalin utan att för den skull säga att det är otryggt i Hultsfred. Utan jag vill bara att möjligheten ska finnas.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: