Annons:

Sök

Annons:

  • Ordnar event som ska ge pengar till Rosa Bandet och cancerforskningen

    Sofia Svalin hoppas hela Hultsfred ska vilja bidra när hon ordnar ett event till förmån för Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Foto: Lotta Madestam

  • Ordnar event som ska ge pengar till Rosa Bandet och cancerforskningen

    O'Street Band, Rexoria, Prudence och Ida Gratte uppträder på konsertkvällen.

Ordnar event som ska ge pengar till Rosa Bandet och cancerforskningen

Sofia Svalin är mitt uppe i att planera ett evenemang till förmån för Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj.
– Alla känner nog någon som drabbats av cancer, säger Sofia Svalin som själv förlorat en nära vän i sjukdomen.

Annons:

Sofia Svalin är platsansvarig på Nordic Wellness i Hultsfred. Eftersom träningsklubben är huvudsponsor till Rosa Bandet i år ville hon engagera sig och göra något extra för att samla in pengar till forskningen, i hopp om att komma närmare en bekämpning av bröstcancer.

– Vi är 310 klubbar runt om i Sverige som ska göra vårt bästa för att samla in pengar och jag vill så klart att Hultsfred också ska bidra, säger hon.

Program för stor och liten

Sofia Svalin landade i att göra ett evenemang lördagen den 28 oktober där programmet passar både barn och vuxna. Så under eftermiddagen är det en rad aktiviteter och tävlingar för blandade åldrar.

Programmet håller på att ta form och hittills har hon klart med att Dackarna kommer med sin simulator, det blir en auktion, klubbens maskot Teo är förstås på plats, det blir ansiktsmålning och chans att pärla armband.

Allt övergår i en konsert på kvällen med hittills fyra klara spelningar, där Ida Gratte, Prudence, Rexoria och O''''Street Band tar plats på scen. Kvällens konferencier är Patric Engqvist.

– Det kan förhoppningsvis bli ytterligare något mer band. Om jag inte blir överöst, då kan vi göra tvådagars, säger Sofia Svalin och skrattar.

”Fått fantastiskt stöd”

Först var tanken att ha evenemanget på Rock City, men valet föll på Hotell Hulingen.

– Här finns ju allting redan och jag har fått fantastiskt stöd av Jenny och Putte Svensson Sahlin. Utan dem hade jag inte kunnat göra detta, säger Sofia Svalin tacksamt.

Publiken på kvällens konsert får betala en frivillig entré, den tillsammans med alla inbringade pengar under dagen går oavkortat till Rosa Bandet.

Hur stort hoppas du att det här eventet ska bli?

– Jättestort! Jag hoppas att hela Hultsfred kommer hit.

Har du satt upp något mål för hur mycket pengar det kan inbringa?

– Nej, jag vågar inte ha det, utan jag tänker att allt räknas.

Insamlingen till Rosa Bandet pågår hela oktober. Så det blir flera event och insamlingar på Nordic Wellness under perioden.

Den 8 oktober avgörs Nordic Wellness Open padel, den 22 oktober arrangeras en Reko-marknad, kombinerat med padel på tre banor och 24 oktober håller man öppet hus.

 

 https://www.cancerfonden.se/rosabandet

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: