Annons:

Sök

Annons:

Föreningen vägrar ge sig – så ser man på kommunens beslut

Samhällsföreningen fortsätter kampen för att asfalteringen ska förlängas på anslutningsvägarna till gångtunneln under riksvägen i Målilla. Foto: Lotta Madestam

Föreningen vägrar ge sig – så ser man på kommunens beslut

Målillaborna ger sig inte. Nu är priset nedbantat och samhällsföreningen går in med mer pengar.
– För detta måste åtgärdas innan sommaren, säger föreningens Jan Karlsson.

Annons:

Efter flera incidenter förra sommaren började Målilla Samhällsförening kampen för att anslutningsvägarna till gångtunneln skulle asfalteras. Med målet att få en säkrare och tryggare väg till Hesjön.

Vid senaste sammanträdet tog Kommunstyrelsens arbetsutskott, KSAU, beslutet att inte gå in med pengar till asfaltering.

Trots beskedet ger inte Målilla Samhällsförening upp kampen, utan engagemanget fortsätter.

– Vi ger oss inte. Aldrig, aldrig. Efter ett samtal till entreprenören har vi fått ner kostnaden med ytterligare 10 000 kronor, till 111 000 kronor plus moms.

Hur löser ni det här nu då?

– Vi omprioriterar ett bidrag och är beredd att gå in med 67 000 kronor istället, resterande 44 000 kronor hoppas vi få från kommunen. Jag har redan skrivit till projektchefen Jens Karlsson.

– Blir det nej från kommunen igen får vi lösa det på något annat sätt, tillägger han. Den enda hjälpen vi skulle behöva är om de tar notan, så vi kan dra av momsen. Det blir en ansenlig summa på 111 000 kronor.

"Har inte ens pratat med oss" 

Jan Karlsson reagerar på att kommunen skriver i sitt svar, att de skulle behöva gå in med 150 000 kronor.

– De pratar inte om att vi skulle gå in med 62 000 kronor från vår egen kassa. Kommunen har inte ens pratat med oss, utan tror felaktigt att det är pengarna som för flera år sedan avsattes till en gångväg mellan Emmenäsinfarten och Målilla station.

– Det enda kommunen behövde göra var att omprioritera 59 000 kronor av de 100 000 kronor som de beviljade till gångvägen, för det kostar inte så mycket som det var sagt från början. Och nu är det ju som sagt bara 44 000 som fattas.

Vad hoppas du ska hända nu?

– Vi hoppas kommunen tänker om nu när det rör sig om helt annan summa. Annars får vi som sagt lösa det på annat sätt. För detta måste åtgärdas innan sommaren.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: