Annons:

Sök

Annons:

Riktar stort tack till polisen – tycker samarbete minskat brottsligheten

Anders Pleijel och hans kollegor i lokalpolisområde Västervik, där Hultsfred ingår, har fått ett tackbrev från Lars-Erik Rönnlund och Lars Rosander.

Riktar stort tack till polisen – tycker samarbete minskat brottsligheten

Kommunledningen riktar ett djupt tack till polisen för deras ökade samarbete och aktiva, outtröttliga arbete i Hultsfreds kommun.
”Det har bidragit till en tillbakagång i brottslighet och oönskade aktiviteter”, skriver man.

Annons:

I sina roller som kommunalråd respektive kommunchef har Lars Rosander (C) och Lars-Erik Rönnlund författat och skickat ett tackbrev till polisen med lokalpolisområdeschef Anders Pleijel i spetsen, sedan man säger sig ha märkt att deras engagemang och de åtgärder som vidtagits haft en märkbar positiv inverkan på kommunen efter deras senaste brev till myndigheten.

”Det är med stor glädje vi har observerat hur polisens närvaro och aktiva arbete i Hultsfreds kommun inte bara har stärkt invånarnas känsla av trygghet utan också bidragit till en tillbakagång i brottslighet och oönskade aktiviteter”, skriver duon.

Överträffat förväntningarna

Man tycker polisens svar på kommunledningens uppmaning om ökat samarbete och dialog har överträffat deras förväntningar och man säger sig vara tacksamma över den punktlista över insatser som Pleijel presenterade vid ett möte i augusti 2022.

”Det är uppmuntrande att se de framsteg vi har gjort tillsammans. Fler av era föreslagna åtgärder har vi implementerat. Och nu även den som stod högst upp på er lista – SSPF”, skriver Rosander och Rönnlund.

SSPF är en samverkansform för skola, socialtjänst, polis och fritid.

”Gemensam slagkraft”

I brevet tackas för den öppna dialog och det stöd man mottagit från Pleijel och hans kollegor, som man anser varit avgörande för att identifiera och genomföra effektiva strategier som gynnar både invånare och besökare.

”Vi ser fram mot att tillsammans med polisen jobba brottsförebyggande enligt den nya lagen. Med det engagemang polisen visar i alla led kommer vi ha en gemensam slagkraft mot brott och otrygghet”, avslutar man brevet.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: